Gå til sidens hovedinnhold

- Lever i min egen lille verden

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): «Jeg er totalt forlatt og lever i min egen lille verden. Dataen er min eneste venn», forklarte «kannibalen» til politiet i november.

I dag forklarer den 26 år gamle trusseltiltalte kristiansanderen seg helt motsatt, og sier han reiste land og strand rundt og hadde mange venner.

Rettssalen utviklet seg mandag ettermiddag og tirsdag formiddag til en absurd forestilling, hvor alt handlet om «kannibalens» troverdighet og sprikende forklaringer.

Sorenskriver Lars Oftedahl har gått langt i å la tiltalte føre en fri forklaring. 26-åringen sier han «husker alt».

Overfor politiet har han tidligere forklart at han levde mye av livet på internett i fjor sommer. Han hadde angst for å gå ut, de eneste han kjente reiste bort. Han fikk naboene til å handle mat og røyk. Tirsdag hevder han det motsatte, og ramset opp reiser til Hedmark, Oppland, Jæren, Kongsberg, Danmark og Sverige.

- Jeg hadde flere venner og var stadig på reisefot, forklarte 26-åringen.

Men 5. november skrev han til politiet: «Jeg isolerer meg i leiligheten, går aldri ut. Jeg har ingen venner. Jeg er en einstøing. Dag etter dag, måned etter måned sitter jeg isolert.»

Mandag viklet han seg inn i en forklaring om at han reiste til Klepp i drosje 9. oktober og møtte en av jentene han skal ha truet. Men han kunne ikke forklare hvordan han hadde penger til drosjetur på rundt 500 kilometer. Det var også vanskelig å forstå hvordan han kunne føre samtaler på pratekanaler på internett samtidig. Til slutt forklarer han at han reiste til Jæren og hadde et vanlig, fysisk oppgjør med faren, etter å ha truffet ei jente i saken.

Han forklarte også om et møte med en eldre mann.

- Det var han som lærte meg å tenke. Jeg tenker på ham og hva han ville gjort når jeg har problemer, forklarte han.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken