Gå til sidens hovedinnhold

- Liker dere ikke Norge, så stikk

Mazyar Keshvari (Frp) har fått nok av muslimske ledere som ikke respekterer homofiles selvsagte rettigheter.

(iOslo.no) - Homofili er en synd og bør kureres, sa forstanderen Basim Ghozlan i Det Islamske Forbundet til Dagbladet torsdag. iOslo.no har snakket med flere som nå mener at «nok er nok» fra islamske ledere i Norge:

- Det er Ghozlans menneskesyn som er horribelt og bør kureres. Disse islamske lederne har en forrakt for nordmenns levemåte. De påstår at nordmenn er satans sønner, at norske kvinner er horer og homofile bør henrettes, sier en tydelig irritert Mazyar Keshvari til iOslo.no.

- Dra tilbake
Keshvari er politisk flyktning fra Iran og kan ikke forstå at disse islamske lederne bosetter seg i Norge, hvis de ikke liker det norske samfunnet:

- Vil man gjøre alt man kan for å motarbeide norske verdier, og hvis alt er så galt og ferferdelig, så kan du komme deg tilbake til der du kom fra. Der er jo «alt så mye bedre», sier bystyrerepresentanten.

Byrådsleder Erling Lae (H) varsler null nåde i kampen mot islamsk regissert hat mot seksuelle minoriteter:

Nyter godt av Norge

- Ghozlan selv nyter godt av å leve i en samfunn der man forsvarer minoritetenes rettigheter. Da er det skuffende at han forsvarer og forklarer overgrep mot minoriteter i andre land, sier Lae til iOslo.no.

Lae er Norges mektigste homofile politiker, og som leder av en by hvor det bor svært mange muslimer og homofile, ser han viktigheten av å gå til kamp mot hat og diskriminering:

- Han nyter godt av våre liberale verdier - som vi skal forsvare. I praksis viser dette at vi har et stort behov for informasjonsarbeid for å møte den kunnskapsløsheten.

Uakseptabelt
- Men er det kunnskapsløshet eller enbevisst kamp mot norske verdier?

- Ghozlan har med seg holdninger hit som er uakseptable i Norge. Det er ikke tillat å diskriminere homofile og jeg aksepterer ikke hans holdninger - de må vi utrydde.

Videre tror Lae at islam-forstanderen «ikke har peiling på hva homofili er».

- Det som mer enn noe annet kan fjerne uvitenhet hos immamer og muslimer generelt, er at man fikk flere åpne homofile muslimer. Det er tross alt bare i møte med mennesker at vi blir kvitt fordommene, sier han.

- Ønsker konflikt
Arbeiderpartiets Håkon Haugli synes situasjonen er «veldig urovekkende». Han er også en av Norges mektigste homofile. Han mener Ghozlans uttalelser er så krenkende, på grensen til komisk:

- Unnskyld, men lever vi i det samme århundret? Lever vi i samme land? Er han en åndelig veileder, spør Haugli til iOslo.no og legger til:

- Den kursen de islamske lederne har lagt seg på er en konfrontasjonslinje, og det er veldig urovekkende. Hvis de ønsker en konflikt, så får de det.

- Skal Erling henrettes?
Håkon Haugli synes det er veldig spesielt at islamske ledere som Ghozlan kan uttale seg slik om homofile i en by som Oslo, hvor topplederen er homofil.

- Så det er helt greit at byens øverste politiske leder hadde blitt henrettet i et annet land? Mener de at Erling Lae bør behandles for sin legning?

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin