Gå til sidens hovedinnhold

Likhunden i gang nå

I formiddag begynte den svenske likhunden «Pirvy» å snuse i ektemannens bil. Den leter etter spor fra Anne Sofie Blom-Pettersen (41).

TØNSBERG (TV 2 Nettavisen): Etter en briefing på politihuset onsdag morgen, dro hundefører Ingvar Lauri, som er politiinspektør i Sverige, sammen med den to år og syv måneder gamle schæferen som skal være trent opp til å markere hvor døde mennesker har ligget eller ligger.

Klokken 11.30 ankom de to Vikings lokaler på Kilen i Tønsberg. Innelåst i bygget står den røde Golf Caravellen som eies av Blom-Pettersens ektemann.

Klokken 13 startet fengslingsmøtet for ektemannen. Han har godtatt varetektsfengsling på 2 uker, og møter ikke i retten. Det avholdes likevel rettsmøte nå. Like før retten ble satt, leste hans oppnevnte forsvarer, advokat Tore Langås, opp en erklæring fra mannen:

Vil gi politiet ro
- Han ønsker at politiet skal få ro til å etterforske saken, og derfor samtykker han til varetektsfengling i to uker, sa Langås til pressen før fengslingsmøtet.

Utover dette ønsker han ikke å kommentere saken. Ektemannen ble ifølge VG innlagt på sykehus for psykiatrisk behandling tirsdag.

- Av helsemessige årsaker har han bedt om å få slippe å blir fremstilt for retten. Det er det jeg kan si, sa Langås.

Utover det ønsket han ikke å kommentere saken. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, fikk ektemannen innvilget sin begjæring om fritak ettersom han ikke møtte i retten.

Politiet har i dag innkalt til pressekonferanse 45 minutter etter at fengslingmøtet er avsluttet. TV 2 Nettavisen er til stede og kommer tilbake med mer.

Omdiskutert metode
Bruken av likhund har lenge vært omdiskutert som bevis i retten. Det var spesielt i forbindelse med rettssaken mot Gamal Hosein at det ble satt et kritisk søkelys på likhundene. Likhunder skal også ha blitt avvist som bevis i flere utenlandske rettssaker.

Politiet i Tønsberg håper derimot at likhunden «Pirvy» skal markere dersom Blom-Pettersen ble fraktet i bilen etter sin død.

Tønsberg-politiet har foreløpig ikke valgt å kommentere bruken av likhund.

Men uavhengig av diskusjonen rundt likhunder, kan «Pirvy» likevel gi politiet viktig informasjon i etterforskningen ettersom de ennå ikke har funnet kvinnen. Dersom likhunden markerer kan det indikere at hun har blitt drept ett sted og fraktet i bilen til et annet sted. Da kan man stå overfor to åsteder.

Politiet har beviser på at ektemannen kom kjørende gjennom bombpengeringen alene. Hvis hunden markerer, kan dette indikere at Blom-Pettersen har ligget i bilen, men vært død.

Avslørt av bompassering
Firebarnsmoren Anne Sofie Blom-Pettersen ble meldt savnet to dager etter at hun forsvant fra sitt hjem 9. november. Det var ekteparets sønn som meldte i fra til politiet, som har brukt store ressurser på å lete etter kvinnen i nærområdet.

Ektemannen fortalte først at han lå og sov i huset hele natta da kona forsvant. Men politiets etterforskning har avslørt at han var ute og kjørte på natta, noe ektemannen skal ha bekreftet i avhør tirsdag kveld.

Ektemannen ble pågrepet mandag, siktet for å ha avgitt falsk forklaring. Tirsdag ettermidag ble siktelsen utvidet til å gjelde frihetsberøvelse.

Politiet vet at mannen forlot sitt hjem den aktuelle kvelden sammen med sin kone. Bilen skal også ha blitt registrert på vei inn i bomringen til Tønsberg. Mannen skal senere ha bestilte drosje med sin egen mobiltelefon, og reiste deretter hjem med den.

Politiet kan dermed spore mobilen til området der han trolig forlot bilen.

Hva han skulle eller hvor han kjørte, er foreløpig uvisst.

Ekstramannskaper
Politiet jobber nå på spreng med å finne ut hva som skjedde med den savnede 41-åringen. De har innkalt ekstra mannskaper fra flere politikamre i Vestfold politidistrikt. I tillegg bistår teknikere og taktiske analytikere som skal hjelpe politiet med å analysere tips og spor som kommer inn.

Hvorvidt likhunden «Pirvy» vil brukes aktivt til søk ute i terrenget, er foreløpig uvisst. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, vil trolig likhunden også gjennomgå familiens hus.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken