Lilllestrøm-angriperen Moryke Fofana er klar for Lorient. Franskmennene betalte 3,5 millioner for spilleren.

Spissen selv er entusiastisk vedrørende overgangen til Ligue 1-klubben.

Her kan du tipse Nettavisen.

– Drøm går i oppfyllelse

- FC Lorient er et godt lag som spiller veldig god fotball. Jeg elsker denne stilen av spillet, sier han på klubbens hjemmesider.

Han er også fornøyd med nivået han nå får spille på.

- Å få utvikle seg i Ligue 1 er en drøm som går i oppfyllelse, legger han til.

Det er ikke bare hovedpersonen selv som er fornøyd med overgangen. Lorient-trener Sylvian Ripoll roser sin nye signering.

-Moryke er en spiller som var i fyr og flamme i den norske ligaen. Han innehar stort fart som kan hjelpe han å levere masse assist, sier treneren.

Sportsdirektør i den franske klubben, Christophe Le Roux, er også full av lovord om nyervervelsen.

- Vi har sett på han en stund, men følte at det var på tide å hente han. Det var for risikabelt å vente. Han er ung, har et talent og et godt hode mellom skulderne, forteller direktøren

Får én million per måned

Den ivorianske spissen har lenge vært ryktet vekk fra Åråsen og nå er en overgang i boks. Fredag aksepterte romerikingene budet fra franskmennene.

Spilleren signerte kontrakten med klubben tirsdag kveld, etter å ha gjennomført den medisinske testen.

Kontrakten den tidligere LSK-spilleren har signert på strekker seg over fire år, men noen overgangssum går ingen av klubbene ut med.

Etter det Nettavisen kjenner til er salgssummen på 400.000 euro. Med dagens kurs (22.07.2015) på 8,89 kroner per euro blir salgssummen på 3.556.000 kroner. LSK ønsker ikke å bekrefte dette.

- Det er konfidensielt og står i avtalen mellom de to klubbene, sier sportslig leder i Lillestrøm Torgeir Bjarmann til Nettavisen.

Med tre og en halv måned igjen av sesongen, som avsluttes åttende november, betaler franskmennene altså én million per måned for Fofana, som er Bosman-spiller etter sesongen. Han kunne dermed gått gratis til Lorient.

Flere signeringer

Nettavisen vet også at LSK ønsket å beholde spilleren ut sesongen, men tilbudet Lotient la på bordet var for godt til å si nei. Fofana ønsket også at klubben skulle få penger for ham.

Ivorianeren har scoret 7 mål på 15 kamper for «Fugla» denne sesongen. Så gjenstår det å se om han fortsetter å sende ballen i nettet med motspillere som David Luiz, Zlatan Ibrahimovic og Stephan El Shaarawy.

23-åringen blir franskmennenes andre signering i dette overgangsvinduet.