Gå til sidens hovedinnhold

Lilletun behandles for kreft

KrFs parlamentariske leder Jon Lilletun skal til behandling etter å ha vært utredet for kreft ved Diakonhjemmets sykehus og Radiumhospitalet.

Ifølge en pressemelding KrF har lagt ut på sin hjemmeside skal utredningen, som fant sted i forrige uke, nå følges opp med et seks måneders behandlingsopplegg.

- Jon Lilletun (KrF) vil bli et klart savn den tiden som han nå vil være til behandling, sier stortingsrepresentant Einar Steensnæs.

Steensnæs, som er fungerende parlamentarisk leder i KrF så lenge Lilletun er sykmeldt, understreker at Lilletun har en svært sentral og utfyllende rolle i KrF.

- Måten han utfyller sin rolle på gjør at han har stor gjennomslag og er svært respektert. Vi vil savne ham, men nå vil vi fullt og helt prioritere at han trenger kyndig behandling og ro slik at han kan komme tilbake for fulle krefter etter nødvendig tid, sier Steensnæs til TV 2 Nettavisen.

Takknemlig
Ifølge pressemeldingen fra KrF ber Lilletun og hans familie om å få ro til å gjennomføre den krevende behandlingen.

- Lilletun er takknemlig for all omtanke som er vist ham siden han ble sykemeldt. Den forestående behandlingen vil imidlertid være krevende, og Lilletun og hans familie ber om å få ro til å gjennomføre den uten offentlig oppmerksomhet, heter det i pressemeldningen.

Ap-leder Jens Stoltenberg sier han savner sin gode kollega på Stortinget.

- Jeg håper Jon Lilletun blir frisk så fort som mulig. Han er en kollega jeg setter stor pris på og som jeg ønsker alt vel. Nå ønsker jeg ham god bedring, sier Jens Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Ønsket tid til familien
Lilletun har svært lang og omfattende erfaring som politiker. Han var kirke- utdannings- og forskningsminister fra 1997 til 2000. Han var også svært aktuell til å bli leder i KrF da Valgerd Svarstad Haugland ble kastet, men han bestemte seg etter hvert for å ikke stille for å ha mer tid til familien.

Lilletun har lenge slitt med overvekt. For snart et år siden startet han en offentlig slankekur gjennom Dagbladet. Han veide da 121,5 kilo. Nå har han gått ned 18 kilo. Den nye livsstilen skapte en ny og sprekere Lilletun, men den siste tiden skal han ha virket medtatt.

Lilletun har gitt uttrykk for at han etterhver er innstilt på å snakke åpent om sykdommen. Jon Lilletun er sykemeldt fra mandag 21. februar og inntil videre.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken