Gå til sidens hovedinnhold

- Lippi tar over Italia

Roberto Donadoni erstattes av forgjengeren.

Roberto Donadonis dager som italiensk landslagssjef skal være talte. Ifølge BBC skal avgjørelsen om å sparke den tidligere Milan-spilleren allerede være tatt.

Lippi favoritt
Favoritten til å overta jobben er mannen som ledet Italia til VM-gull så sent som i 2006, nemlig Marcello Lippi. Ifølge den italienske nyhetsbyrået ANSA skal ansettelsen av Lippi allerede bli offentliggjort i neste uke, melder Gazzetta dello Sport tirsdag.

Lippi ble første gang ansatt som italiensk landslagstrener i 2004, da han etterfulgte Giovanni Trapattoni, som i likhet med Donadoni hadde gjennomført en lite tilfredsstillende EM-turnering, der Italia røk ut i gruppespillet.

Den rutinerte treneren har tidligere ledet Juventus til fire mesterligafinaler og vunnet Serie A med samme klubb hele seks ganger. Han var også trener for Inter en periode.

Ønsker ikke å gå
Donadoni skal på sin side være svært motvillig til å forlate jobben. Dagen etter kvartfinaletapet mot Spania i EM var treneren kjapt ute med å opplyse om at han akter å fortsette i rollen som landslagssjef.

- Trekke meg? Den tanken ville ikke engang komme inn i forværelset til hjernen min, sier Donadoni ifølge BBC.

Hovedgrunnen til at Donadoni ikke ser noen grunn til å gå av, er at han ikke ser på årets EM-innsats som noen fiasko.

- Jeg kommer ikke til å endre mening om EM-innsatsen på grunn av et misset straffespark. Det ville være idiotisk, sier italieneren.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken