Gå til sidens hovedinnhold

Listhaug skaper sterke reaksjoner

Syvli Listhaug vekker glede og harme på Kvinnedagen.

Nettavisens artikler om Kvinnedagen vitner om et stort engasjement blant leserne.

- Vi blir aldri like, nå må venstresiden akseptere de biologiske forskjellene, sier Frp-byråd Sylvi Listhaug (32) til Nettavisen.

Les også: - De har ikke gjort noe for meg

Reaksjonene har ikke latt vente på seg:

SindreKA synes det legges feil forutsetninger til grunn:

«Men du tar det for gitt at du i det hele tatt har muligheten til å jobbe der du gjør. Du tar det helt for gitt at du kan ta arbeid utenfor hjemmet i det hele tatt. Det er ikke *så* lenge siden det var en selvfølge at kvinner ikke skulle jobbe utenfor hjemmet, så derfor burde du vel egentlig være glad for at du i det hele tatt har lønnet arbeid.

Hvem vet hvor du hadde befunnet deg til daglig hvis ikke kvinnebevegelsen gjennom tiår hadde kjempet igjennom saker som i dag blir tatt for gitt?

Ingen skal få kake før alle har fått brød het det tidligere, men i dag har vi spist så mye kake at mange blir døsige og mister dømmekraften. Målet for lykke ligger der fremme i horisonten, men det blir aldri nådd fordi grådigheten skyver det stadig lengre frem. Mye vil ha mer, det er ikke lett å stoppe når appetitten er utømmelig hos enkelte.»

Solberg mener nyvinninger innen helse og teknologi er avgjørende:

«Uh.. dette er ikke takket være noen kvinnebevegelse lille venn. Dette er takket være antibiotika, elektrisitet, fysikk, kjemi, biologi som har ført til en dramatisk endring i levetid. Kvinner trenger ikke oppfylle den evolusjonære rollen som "fødselsmaskin" fordi arten vår har vært smart nok til å skape en virkelighet der ikke mesteparten nødvendigvis dør i barsel enten mor barn eller begge deler.Vaksinasjon har også gjort tilværelsen tryggere.

Darwin, Zemmelweiss, Planck, Maxwell, Einstein,A. Flemming, har gjort mye mer for kvinner enn noen kvinnefront. Ingen av oss hadde vært her om det ikke var for disse menneskene. Så sårbare er vi som art.»

Sindre KA er rask med å koble inn stemmeretten:

«Ingen av fagene eller personene du lister opp har gjort noe for å gi kvinner f.eks stemmerett. Kvinner fikk ikke stemmerett fordi de lever lengre, ei heller er det noen sammenheng mellom barsel og stemmeretten eller vaksinasjon og stemmerett.

Og ingenting av det du har listet opp gir noen som helst forklaring på hvorfor det ikke fantes kvinnelige prester før på 1960-tallet eller en kvinnelig biskop før på 1990-tallet. Eller kvinnelige ansatte i politiet før 1960-tallet. Eller fraværet av selvbestemt abort. Eller forskjeller for arvinger, eller andre lovfestede diskrimineringer mellom kjønnene. Listen kan bli lang så jeg stopper det der.

I det hele tatt er det vanskelig å få noe ut av det du skriver. At kvinner fødte færre barn ga dem ikke automatisk noen nye rettigheter!»

Hola synes det hele er litt på villspor:

«Hint: Tror hun snakker om kvinnebevegelsen nå. Tviler på at det hadde gått rett tilbake til kjøkkenet for alle kvinner om den bevegelsen hadde død ut.»

Hva synes du bør være de viktigste sakene som tas opp på Kvinnedagen? Bli med i debatten her!