HTML EMBED

FALUN / OSLO (Nettavisen): De norske kombinertgutta er blant Norges fremste medaljekandidater under VM i svenske Falun.

Denne sesongen ligger både Jan Schmid, Håvard Klemetsen, Mikko Kokslien, Magnus Moan og Jørgen Graabak blant de elleve beste i verdenscupen.

I tillegg er også Magnus Krog oppe blant de 25 beste.

Alle de seks nevnte utøverne har vært på pallen i verdenscupen denne sesongen og det er disse som skal forsvare Norges farger i Falun.

Graabak gikk inn til OL-gull under lekene i Sotsji i fjor, og selv om trønderen har slitt litt i år, har formen sett ut til å være i anmarsj den siste tiden.

I slutten av januar gikk han inn til sin første verdenscupseier for sesongen.

Det er imidlertid Schmid som har vært best av de norske så langt i verdenscupen. Han ligger som nummer tre med 578 poeng.

Kun Eric Frenzel fra Tyskland og Bernhard Gruber fra Østerrike er foran.

Deretter følger Klemetsen på en sjuendeplass (497 p), mens Mikko Kokslien er nummer åtte (493 p). Magnus Moan følger på niendeplass (411 p), Graabak på elleveteplass (305 p) og Magnus Krog ligger på en 24.-plass (138 p).

Schmid, Kokslien og Krog har alle ifølge NTB ladet opp til mesterskapet på norsk jord, mens Moan, Klemetsen og Graabak har finpusset formen i italienske Seiser Alm, stedet hvor også mange i langrennstroppen ladet opp.

Fra den 9. februar har laget forberedt seg samlet i Oberstdorf.

Onsdag stiller kombinertgutta til pressekonferanse i Falun og du kan følge den direkte i videovinduet øverst i denne artikkelen fra klokken 10.30.

Programmet for kombinertløperne i VM består av hopprenn i liten bakke og langrenn over ti kilometer fredag den 20. februar. Lagkonkurransen med hopp i liten bakke og 4x5 kilometer stafett søndag 22. februar. Hopp i stor bakke og langrenn over ti kilometer torsdag 26. februar, før VM avsluttes med hopp i stor bakke og en sprintstafett 2x7,5 kilometer lørdag 28. februar.

SE HELE VM-PROGRAMMET HER