HTML EMBED

Onsdag kom Thor Hushovds selvbiografi, der den norske syklisten avslører en rekke hittil ukjente detaljer rundt sin lange og suksessfylte karriere.

I boken kommer det blant annet fram at Hushovd kjente til at Lance Armstrong var dopet, lenge før dette ble kjent i offentligheten.

«Jeg trodde ikke det jeg hørte. Han satt der og sa rett ut at han brukte dop! Han bekreftet det Hamilton og senere mange med ham skulle fortelle: At Lance Armstrong ikke vant som ren utøver. Alle seirene i Tour de France var vunnet på juks. Mulig han merket at jeg ble overrasket og paff, for han så på meg, trakk på skuldrene og sa: «Thor, alle doper seg., står det i boken.

Men selv etter at han fikk greie på at Armstrong var dopet, hevdet nordmannen offentlig at den amerikanske stjernen ikke hadde jukset.

- Jeg tror han svarte det som var mest energisparende for ham. Det er få idrettsutøvere som uttaler seg kontroversielt, fordi de hele tiden er ute etter å spare energi, sa Mads Kaggestad til Nettavisen om dette onsdag.

Torsdag stiller Hushovd og forfatter Jostein Ravnås til pressekonferanse i Oslo for å snakke om boken. Det er ventet at Hushovd vil få en rekke kritiske spørsmål rundt det som har kommet fram i selvbiografien: Thor.

Gjennom NTB vil Nettavisen her både sende live video fra pressekonferansen og følge hendelsen via tekst. Videofeeden finner du øverst i artikkelen.

På spørsmål om hvorfor han ikke varslet antidopingarbeiderne om Lance Armstrongs juks, svarte Hushovd følgende:

- Vi hadde en hyggelig helg i Hollywood. Vi hadde en hyggelig lunsj og så sier han at "we all did it". Han sa det fortrolig og så ikke på det som naturlig å gå til antidoping for å si det han sa.

- Jeg kan kalle ham en venn da vi satt der. Da var jeg inne i min beste sesong. Jeg synes ikke det er min oppgave å si ifra. Hadde det skjedd igjen ville jeg gjort det samme. Jeg skal sykle. Det er min jobb, og så fort som mulig. Det er min jobb, sa Hushovd.

LES BLOGG:- Her har du svaret, Hushovd!

Du kan også følge pressekonferansen under:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));

Les mer om Hushovd-boken: