SUNDERLAND – LIVERPOOL 1-0:

Det var i lørdagens oppgjør mellom Sunderland og Liverpool på The Stadium og Light at det absurde skjedde. En rød badeball ble kastet ut på banen, og denne ble en direkte årsak til at vertene tok ledelsen.

Darren Bent fikk en grei treff, og Jose Manuel Reina var på vei ned for å stoppe skuddet. Ballen traff imidlertid badeballen, skiftet retning, og trillet inn i nettmaskene bak keeperen.

Flere mål ble det aldri i kampen, og dermed ble Liverpool påført sitt fjerde ligatap for sesongen på grunn av den bisarre og kontroversielle episoden. Ifølge den danske toppdommeren Claus Bo Larsen, burde imidlertid aldri nettkjenningen vært godkjent. Dansken går så langt som å hevde at Liverpool har rett på å få spille kampen på nytt.

- Det står klart i reglene, at om en gjenstand blir kastet inn på banen, skal dommeren avbryte spillet, og deretter foreta en dropp av ballen, sier han ifølge onside.dk.

Tror på omkamp
Bo Larsen tror at episoden vil få etterspill i England.

- Liverpool burde protestere med det samme. Hadde dette skjedd i Danmark, er jeg helt sikker på at kampen hadde blitt spilt på nytt. Dette kan sammenlignes med at en hund løper inn på banen, og ballen treffer den og går i mål, sier han.

- Dette er ikke rettferdig for noen av partene. Det er jo ikke noe keeperen, eller noen av spillerne har kastet inn på banen. Jeg er spent på å se hva som skjer, men kan ikke forestille meg annet enn at kampen blir spilt på nytt. Her i Danamrk så er det 99 prosent sikkert at det hadde blitt omkamp mellom de to lagene, sier han.

Støttes i England
Også i England har flere reagert på at det snodige målet ble godkjent. En av disse er tidligere Premier League-dommer Jeff Winter. Han sier seg enig med analysen til Claus Bo Larsen.

- Dommeren må stoppe, utsette eller avslutte kampen når det kommer slike fortyrrelser utenfra. Og dette var jo nettopp det. Regelen sier at kampen da skal bli stoppet og startet igjen med en dropp av ballen, forteller den tidligere toppdommeren ifølge BBC.

- Sunderland-fansen vil nok hevde at det hadde blitt mål uansett, og at det tross alt var en Liverpool-fan som kastet ballen inn på banen. Men jeg er sjokkert. Regelen er klar, og målet burde aldri vært godkjent, fortsetter Winter i sin analyse av situasjonen.

Ubekymret Bent
Sunderlands målscorer, Darren Bent, tok det imidlertid ikke så tungt at målet kom under uvanlige omstendigheter, og mener det var helt greit.

- Jeg hadde et skudd i stolpen etter pause, så det gjorde vel opp for at jeg brukte badeballen som et offensivt våpen, sier spissen ifølge Sky Sports.

- Jeg visste ikke at den var der engang. Jeg bare klinte til, og så at den skiftet retning og var på vei inn i målet bak Reina, forteller den tidligere Charlton-mannen.

Bent fikk flere gode sjanser til å punktere kampen i løpet av de resterende minuttene, og med litt mer effektivitet kunne han fort ha sørget for hat trick. Spissen innrømmer at han var overrasket over hvor åpent det var i Liverpool-forsvaret.

- Vi spilte knallbra i dag, og 1-0 var egentlig et heldig resultat for Liverpool. Vi kunne fort vunnet med både tre og fire mål i denne kampen, sier Sunderland-spissen.

- Da det ble lagt til hele sju minutter på slutten så tenkte jeg «å nei!», men gutta gjorde en kjempejobb, og vi hadde troen på at vi skulle ro det i land, forteller den målfarlige spissen.

- Synd for dem
Liverpool-manager Rafael Benitez var etter kampen lite villig til å legge skylden på badeballen, og valgte i stedet å fokusere på at laget hans ikke hadde noen god dag.

- Vi var uheldige akkurat på den scoringen, men laget spilte ikke særlig bra, og det er noe vi må gjøre noe med nå, sier Benitez ifølge BBC.

- Det med badeballen hadde vi ikke noe kontroll over. Jeg så ikke helt hva som skjedde, og da jeg spurte om det, fikk jeg høre det, men det er ikke noe vi får gjort noe med, sier spanieren.

Sunderland-manager Steve Bruce synes ikke Liverpool har noen grunn til å klage.

- Jeg synes det så ut som om ballen traff en spiller. TV-bildene viser også at det var en Liverpool-fan som kastet ballen. Synd for dem, sier Sunderland-manageren.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her