Gå til sidens hovedinnhold

- Liverpool er ikke gode nok

Kjetil Rekdal avfeier Paul Scholes-spådom.

HTML EMBED

LIVERPOOL - LUDOGORETS 2-1:

Alle med Liverpool-hjerte hadde gledet seg enormt til tirsdag kveld. Da var det nemlig duket for klubbens første opptreden i Europas gjeveste europacup på fem år, og «alle» forventet seier mot lille Ludogorets fra Bulgaria.

Men rødtrøyene imponerte ikke.

Brendan Rodgers' gutter skapte svært lite mot uerfarne bulgarere, og det var tilfeldigheter som gjorde at det ble tre poeng i Champions League-premieren.

Alle trodde et sent mål av Mario Balotelli reddet kvelden for Liverpool, men Ludogorets utlignet til 1-1 på overtid.

Men Liverpool slo tilbake, fikk idømt et straffespark minuttet senere, og dermed sikret kaptein Steven Gerrard 2-1-seier med minst mulig margin.

Det kunne like gjerne vært omvendt.

- Liverpool stinker i kveld også. Løsner nok med Lucas, kommenterte tidligere TV 2-profil Morten Langli syrlig på Twitter underveis i kampen.

Gerrard roser Balotelli
Kaptein Steven Gerrard har følgende dom over kampen:

- Vi gjorde det OK, men ikke noe mer. Vi har masse å lære, og de skapte sjanser mot oss på kontringer. Honnør til Mario Balotelli, ting gikk ikke hans vei i store deler av kampen, men det er et godt tegn for en målscorer at han fortsetter å jobbe og skaffe sjanser, sier Gerrard ifølge BBC.

- Hvis vi vinner neste kamp mot Basel er utgangspunktet vårt godt, men vi må gjøre det bedre, legger han til.

Liverpool-manager Brendan Rodgers er fornøyd etter kampen.

- Det var en herlig kveld etter fem år (uten Champions League-fotball). Det er strålende at vi fikk resultatet, og guttene viste herlig karakter som fortsatte å jobbe. Og det var riktig å dømme straffespark, mener Rodgers.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Manchester United-legende Paul Scholes sa før kampen at Liverpool kan blande seg inn i tittelkampen i Champions League allerede denne sesongen.

- Liverpool er den store outsideren blant lagene som kan gå helt til topps. Brendan Rodgers har gjort en fantastisk jobb. Stilen han har innført er spennende å se på. Jeg føler de kan gjøre det veldig bra, sa Scholes.

- Ikke gode nok
United-legenden får ikke med seg Vålerenga-trener Kjetil Rekdal på den spådommen.

- Liverpool er ikke gode nok til å matche de aller, aller beste. De har solgt Luis Suarez og hentet inn en del spillere fra Southampton, blant annet. Og en del unge. Når de i tillegg taper hjemme mot Aston Villa, er det et signal om at de ikke er på nivået til de aller beste, sier Rekdal i Viasat-studioet.

LES OGSÅ:Hva gjør du her, Rodgers?

Liverpool slet lenge med å skape sjanser på bulgarerne. Først etter 37 minutter kom rødtrøyenes første store mulighet, da Adam Lallana ble spilt fri av nyutnevnt visekaptein Jordan Henderson inne i boksen. Fra fem meter klarte imidlertid ikke en upresset Lallana å sette ballen i mål.

Det sto dermed 0-0 da lagene gikk til pause, og det var på ingen måte ufortjent.

Det kunne ha vært verre. 20 minutter før slutt skjøt Ludogorets i stolpen fra kloss hold.

Endelig Balotelli
Et kvarter før slutt kunne Jordan Henderson sendt Liverpool i ledelsen på en sjelden sjanse, men headingen fra 10 meter gikk utenfor. Der burde visekapteinen gjort det bedre.

Da er det godt å ha Mario Balotelli som lagkamerat. Åtte minutter før slutt fikk han ballen i boksen, brukte alle kreftene han har, skaffet seg plass og banket inn 1-0 for hjemmelaget.

Ludogorets utlignet til 1-1 ved Dani Abalo på overtid, men Steven Gerrard sikret seieren på straffespark minuttet senere.

Dermed ble det tre poeng, men Liverpool imponerte ingen.

VI FULGTE KAMPEN LIVE HER.

Liverpools neste kamp i Champions League spilles borte mot Basel 01. oktober. Ludogorets møter Real Madrid på hjemmebane samme dag.

Slik startet Liverpool sin første Champions League-kamp på fem år:

HTML EMBED

LES OGSÅ:

Reklame

Siste sjanse i dag: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken