Ole Gunnar Solskjær får kritikk fra flere hold etter en skral start i Cardiff. Den walisiske spisslegenden Ian Rush mener Cardiff bør gi nordmannen mer tid selv med nedrykk.

Cardiff står i fare for å rykke ned fra Premier League. Med bare fem runder igjen er waliserne seks poeng unna trygg grunn.

– Han er der nå, gi gutten tid og se hva han kan gjøre, sier Ian Rush.

Pulis klarer det

40 år gamle Solskjær har bare vunnet 2 av 13 Premier League-kamper etter at han overtok for sparkede Malky Mackay i desember. Den tidligere Molde-manageren skrev under tolv måneders rullerende kontrakt.

– Dersom Cardiff rykker ned, forhåpentlig gjør de ikke det, kan de si (til ham) at jobben din nå er å få oss tilbake til Premiership. Gi mannen en sjansen til å gjøre det, sier Rush til BBC.

Han scoret i sin tid 28 mål på 73 landskamper for Wales.

– Du tar en sjanse når du sparker manageren. Noen ganger fungerer det, andre ganger ikke. Du kan se at Tony Pulis får det til i Crystal Palace. Det var en viktig avgjørelse (å sparke Mackay), men når de først har gjort det, bør de stå fast ved den beslutningen. Du kan ikke bare sparke folk for sparkingens skyld, sier Rush.

Blir vanskelig

Den tidligere Liverpool-legenden håper folk innser at suksess ikke kommer av seg selv, iallfall sjelden umiddelbart.

– Folk ønsker umiddelbar suksess. Det skjer ikke ofte. Managere trenger tid til å bygge opp sitt eget lag. Det er flott å se Cardiff og Swansea i Premier League. Du ønsker ikke at noen av dem skal rykke ned, for det blir vanskelig å komme tilbake igjen, mener 52-åringen.

– Det tok lang tid for Cardiff å komme tilbake på øverste nivå. Og skal de ned for å kjempe seg tilbake, blir det veldig vanskelig.

Spesielt borteformen har kostet Cardiff dyrt. Én eneste triumf har klubben maktet på bortegress. Til helgen tar Solskjær med seg sitt lag til Southampton.

Etter Southampton-kampen har Cardiff igjen Stoke (h), Sunderland (b), Newcastle (b) og Chelsea (h). (©NTB)