LIVERPOOL - REAL MADRID 4-0:

Liverpool var best, spilte festfotball, og lekte til tider med Real Madrid hjemme på Anfield tirsdag. Det var derfor vanskelig å tro at dette laget, riktignok med en annen lagoppstilling, ble ydmyket på bortebane mot middelhavsfarer Middlesbrough for en drøy uke siden.

Men på den andre siden er det likevel ikke så overraskende. Rødtrøyene har gang på gang vist at når Mesterliga-hymnen runger, og hele fotballeuropa benker seg, så kan de hente fram et nivå som få lag kan matche.

Tirsdagens maktdemonstrasjon hadde likevel en litt sur bismak. Dommer Frank De Bleeckere kom nemlig i fokus ved flere viktige situasjoner før pause, og den belgiske pipeblåseren gjorde sitt til at Liverpool fikk to mål de kanskje ikke burde hatt.

Torres herjet med Real
Hjemmelaget gikk ut i et forrykende tempo, og et rystet Real Madrid skjønte nok lite av hva som hadde truffet dem de første minuttene.

Nærmest scoring var Fernando Torres. Steven Gerrard fintet bort Lassana Diarra, før han spilte fram mot spanjolen. Torres fintet Fabio Cannavaro langt inn i pølsebua med en fantastisk vending, og bare en god inngripen fra Iker Casillas i gjestens mål forhindret en drømmestart for rødtrøyene.

Nettavisens Tippeliga-managerspill: Sett opp ditt drømmelag!

Og Casillas skulle få en travel første omgang på Anfield. Før det var spilt 10 minutter hadde han reddet gode forsøk fra både Torres, Javier Mascherano og Steven Gerrard, men det er begrenset hvor mye en keeper kan gjøre på egenhånd.

Da Liverpool tok ledelsen i det 16. minutt var Real-målvakten sjanseløs. Pepe ble jaget av tre Liverpool-spillere da han gikk i bakken. Stopperen ropte på frispark, og TV-bildene viste at Torres var ute med armen, men dommeren vinket spillet videre. Dirk Kuyt fikk tak i ballen, og trillet den inn til Torres, som enkelt og greit kunne sette ballen inn i det åpne målet. Anfield eksploderte!

Fikk tvilsomt straffespark
Vertene forsatte å styre kampen også etter scoringen, og gjestene fra Madrid hadde mer enn nok med å holde ballen ute av nettet. Casillas var egenhendig ansvarlig for at det fortsatt var spenning igjen etter en snau halvtime, men da bestemte Gabriel Heinze seg for å gi målvakten en større utfordring.

Argentineren fikk ballen opp i overarmen inne i 16-meteren, og linjedommeren mente det var hands. En litt streng dommer pekte på straffemerket, og Gerrard gjorde seg klar. Fra krittet var Liverpool-kapteinen like sikker som det banken engang hadde rykte på seg for å være, og dermed sto det 2-0.

Gjestene hadde som nevnt ikke så mye å by på framover i løpet av de første 45 minuttene, men med litt mer hell kunne de likevel ha fått en redusering, da Wesley Sneijder landet kanonen. Skuddet fra nederlenderen hadde god retning, men Pepe Reina var med på notene og fikk slått til corner.

Det siste kvarteret roet kampen seg litt i forhold til åpningen, og da dommeren blåste av for pause var vertene fortsatt to mål foran. Tre mål totalt.

Gerrard spikret Real-kista
Da andre omgang ble blåst i gang var fakta klare. Real Madrid måtte score tre ganger for å gå videre til kvartfinalen, samtidig som Liverpool ikke kunne finne veien til nettet. Men det skulle ikke gå mer enn tre minutter før akkurat den teorien kunne forkastes.

Ryan Babel fikk ballen ute på kanten, rundlurte Sergio Ramos, og la flott inn foran mål. Der ventet Steven Gerrard, som på halvvolley banket ballen utakbart i nettet bak Iker Casillas. 3-0 til Liverpool, og kampen var i realiteten avgjort.

Liverpool-kapteinen var nær ved å sette inn sitt tredje for dagen ti minutter senere, med et skudd fra rundt 20 meters hold. Nok en gang var det bare en fabelaktig opplagt Casillas som hindret scoring. Til tross for fire baklengs, så hadde den rutinerte burvokteren en stor dag på jobben.

I løpet av kampens siste kvarter fikk gjestene etter hvert et lite spillemessig overtak, men spanjolene klarte aldri å skape noe særlig foran mål. I stedet fikk Liverpool sitt fjerde rett før full tid ved Andrea Dossena og ydmykelsen var total.

Hyller laginnsatsen
Til tross for to fulltreffere, var Liverpool-kaptein Steven Gerrard mest opptatt av laginnsatsen etter kampslutt. Midtbanemannen skrøt likevel ekstra mye av skadskutte Yossi Benayoun, som ikke var på banen i onsdagens kamp.

- Det viktigste for oss var å vinne kampen, og sikre kvartfinale. Fantastisk laginnsats var hovedgrunnen til at vi klarte dette. Yossi Benayoun fortjener likevel en ekstra hyllest. Han var utrolig god i den første kampen, men var dessverre ikke på banen i dag, sier Gerrard til ITV.

Målscorer Fernando Torres, som er født og oppvokst i Madrid, snakket om hvor viktig kampen, og ikke minst seieren, var for ham personlig.

- Jeg har jobbet knallhardt hele uken for å bli frisk. Det var utrolig viktig for meg å spille denne kampen, på grunn av fortiden min i Atletico. Det var morsomt å score, og en stor opplevelse for fansen, forteller spanjolen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).