Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool og United dominerer

Sjekk hvilke engelske lag de norske U21-gutta holder med.

TEL AVIV (NTB): Nordmenn har et lidenskapelig forhold til engelsk fotball. England er U21-guttas neste motstander i EM.

Av de engelske klubbene har Manchester United og Liverpool flest supportere i Norge. Bildet gjenspeiler seg også i Tor Ole Skulleruds EM-tropp.

- Manchester United. De har jeg heiet på siden jeg var liten. Valget var enkelt. Det er verdens beste fotballag, sier Vikings Yann-Erik de Lanlay.

Angrepsmakker Marcus Pedersen er ikke helt enig.

- Liverpool! Familien har alltid vært Liverpool-supportere. Jeg har vokst opp med Liverpool-trøyer rundt meg, sier Hamar-gutten.

Arvelig belastet
Odds Fredrik Semb Berge er ikke i tvil.

- Det er selvfølgelig Manchester United. Da jeg vokste opp så vant de alt. Jeg har fulgt dem siden jeg var ni-ti år, sier stopperkjempen.

Strømsgodsets pasningsgeneral Stefan Johansen sverger til helrødt.

- Jeg har vokst opp med en familie som er Liverpool-supportere. Det ligger i oppveksten. Det er kult at Jordan Henderson spiller for Liverpool, men de er ikke så fantastiske at de er uslåelige, sier Johansen om lørdagens motstander England.

Håvard Nielsen er også arvelig belastet.

- Jeg heier på Manchester United fordi familien gjør det. Både pappa og broren min er United-fans, sier lysluggen.

Keegan og Barnes
Noen unntak er det. Abdisalam Ibrahim er ihuga Arsenal-fan, mens Vegar Eggen Hedenstad har falt for Newcastle.

- Det er familiegreier med lange tradisjoner for Newcastle. Alan Shearer var het i sin tid, sier venstrebacken.

Og hvem heier så landslagssjef Skullerud på?

- Jeg vokste opp i en tid da Liverpool var best med klare tydelige profiler som Kevin Keegan. Og på 80-tallet hadde du John Barnes og Peter Beardsley. Vi er en generasjon som har vokst opp med engelsk fotball. Vi er et land som elsker engelsk fotball. Interessen stammer fra jeg løp rundt med 7 på ryggen i barndommen, sier Kongsvinger-mannen.

Heier på seg selv
- Fristende å sette ut United-supporterne?

- He he, nei der er vi nok ikke. Gutta må nesten få lov til å holde med hvem de vil, humrer Skullerud.

Jo Inge Berget og Joshua King hevder de ikke har favorittlag.

- Men det er gøy å få måle seg med spillere fra Premier League. Vi har møtt England to ganger før og vet at vi er på nivå med dem, sier Berget.

- Jeg har ingen favorittklubb. Jeg har aldri hatt noe favorittlag. Jeg heier på Joshua King, også likte jeg brasilianske Ronaldo da jeg var liten, sier King. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken