Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool-profil oppgitt over Suarez-straff

- Behandler ham annerledes fordi han er fra Uruguay.

Pepe Reina mener Luis Suarez straffes ekstra hardt fordi han er fra Uruguay.

Liverpool-keeperen er i likhet med mange andre oppbrakt over beslutningen om å utestenge Luis Suarez i ti kamper for å ha satt tennene i overarmen til Chelseas Branislav Ivanovic. Reina mener situasjonen hadde vært annerledes dersom synderen hadde vært fra England.

– Jeg anser meg selv for å være venn av Luis. Folk i England behandler han annerledes fordi han er fra Uruguay, og fordi han har vært borti en liknende episode tidligere, sier spanjolen til radiostasjonen Cadena Cope i hjemlandet.

Intervjuet er gjengitt i den britiske storavisen Guardian.

Som Ajax-spiller ble Luis Suarez utestengt i sju kamper – for å bite en motspiller. Denne gangen ble altså straffen enda hardere.

– Forskjellsbehandling

Det forstår Pepe Reina lite av. Sisteskansen bruker sterke ord for å karakterisere Det engelske fotballforbundets dom.

– Han (Suarez) vet meget vel at det han gjorde var feil, men ti kampers karantene virker for meg absurd, ute av alle proporsjoner og urettferdig, sier Liverpool-keeperen – og tilføyer:

– Det virker som at folkene som tar disse beslutningene er ute etter Luis.

Reina mener hele saken lukter av forskjellsbehandling.

– Det er mye hykleri. Noen spillere behandles annerledes enn andre. I rasisme-sakene endte den som hadde beviser mot seg (John Terry red. anm.) med fire kamper, mens Luis fikk åtte, sier han.

Spanjolen synes videre å henvise til episoden i 2006 der Jermain Defoe bet Javier Mascherano – og slapp unna med gult kort:

– Det har vært andre episoder – og det eksisterer tydeligvis en regel som sier at dersom dommeren har sett hendelsen, kan ingenting gjøres i etterkant. Da var det en engelsk spiller, og behandlingen var helt annerledes, sier Reina.

– Strålende lagkamerat
Liverpool-keeperen er samtidig nøye med å understreke at han ikke forsvarer det å bite en motstander på banen.

– Jeg rettferdiggjør ikke det som ble gjort, men straffen står ikke i forhold. Han vet han at han ikke skulle gjort det, og vet han gjorde en feil, men behandlingen er helt ut av alle proporsjoner, gjentar Reina.

Utenfor banen er Suarez en helt annen type, skal vi tro sisteskansen.

– Han er en fantastisk person og en strålende lagkamerat. Men på grunn av måten han spiller på – han er aggressiv og har et stort konkurranseinstinkt – havner han noen ganger i trøbbel, sier han.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken