Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool reiser seg?

Liverpool gikk på trynet mot Oldham, men kan ikke utelukkes i kveldens Premier League-oppgjør borte mot Arsenal.

Sportspills meny onsdag:
V65 Bjerke: Ikke gå i fella
Oddstips: Vi må angripe Real Madrid
V4 Bergsåker: Banker i rivende utvikling

Midtukekupongen onsdag består av seks kamper fra Premier League, en kamp fra Championship, fire kamper fra skotsk Premier League og en kamp fra den nederlandske cupen. Bonuspotten er nå kommet opp i ca 1,7 millioner kroner og utløses som kjent til en eventuell alenevinner på fulltidskupongen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Manchester United - Southampton
Manchester City klarte ikke bedre enn 0-0 borte mot tabelljumbo Queens Park Rangers tirsdag kveld og dermed vil Manchester United øke sin ledelse på toppen av tabellen til sju poeng igjen med seier i kveld. Formen er strålende med 9-2-0 på de siste elleve seriekampene, begge poengtapene har kommet på bortebane. Hjemme på Old Trafford står United med 10-0-1 totalt og åtte strake trepoengere. Bortsett fra Ashley Young og Jonny Evans kan Alex Ferguson velge fra en skadefri tropp.

Etter mye Hawaii-fotball i innledningen av sesongen, har Southampton tatt nivået i Premier League etterhvert. Meget flotte 3-3-0 på de seks siste seriekampene og før kveldens kamp har Southampton tre poengs klaring ned til streken. Borte står Soton med 2-3-6, men vi merker oss 1-3-0 på de fire siste på fremmed gress. Kaptein Adam Lallana har vært ute av drift noen uker, men er med igjen i troppen onsdag og vår egen Vegard Forren kan få sin debut i kveld. Den nye managaren Mauricio Pochettino mangler kun Jose Fonte og Guly De Prado.

Manchester United ser helt ustoppelige ut for tiden og selv om Southampton er i knallform blir dette for tøft. H.

2. Reading - Chelsea
Også nyopprykkede Reading har tatt nivået i Premier League og står med sensasjonelle tre seire på de fire siste ligakampene, inkludert en råsterk borteseier mot Newcastle i siste seriekamp. Men laget er fortsatt under streken med sine 19 poeng og må vinne denne for å komme seg over streken, selv om det kun er ett poeng til Wigan over streken (Wigan har bedre målforskjell). 3-5-3 er tallene hjemme på Madejski stadium. Spissen Jason Roberts er fortsatt skadet, mens Noel Hunt er usikker. Nysignerte Daniel Carrico spiller ikke.

Det er opp og ned for Chelsea for tiden og i ligacupen ble det altså exit for Swansea i kvartfinalen. Imponerte ingen i FA-cup- kampen borte mot Brentford søndag (2-2) og er ikke lett å lese for tiden. Med sine 45 poeng på tredjeplass er det sju poeng opp til Manchester City på andreplass (Chelsea har en kamp tilgode) og fire poeng ned til Tottenham på 4. plass (likt antall kamper). 7-2-2 på bortebane. Petr Cech er ikke friskmeldt, mens David Luiz er skadet. Eden Hazard soner karantene etter utvisningen mot Swansea forrige onsdag.

Ja, hva skal man tro om denne kampen da? Reading er i knallform, men Chelsea er naturligvis best. Vi er så usikre på Chelsea for tiden, at vi ikke utelukker Readings fjerde seier på de fem siste seriekampene og velger å ta med alle tegn. HUB.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

3. Fulham - West Ham
Fulham ble som ventet et nummer for små i FA-cupen borte mot Manchester United i helgen (1-4). Martin Jol har ikke fått sving på sakene med sitt Fulham denne sesongen og før kveldens kamp er det ikke mer enn fem poeng ned til trøbbel. Selv hjemme på Craven Cottage har det vært trøblete hittil (4-3-4) og serieformen viser ikke bedre enn 1-2-3 på de siste seks. Emmanuel Frimpong har ankommet på lån fra Arsenal ut sesongen og kan få sin debut i kveld. Midtbanekollega Simon Davies er tilbake i trening, men Kieran Richardson, Mahamadou Diarra og Kerim Frei er alle skadet.

West Ham holdt Arsenal til 1-1 til pause sist onsdag, men fikk så hatten passet i 2. omgang og røk hele 1-5. West Ham er på 12. plass og har to poeng mer (27 poeng) enn Fulham, men også for West Ham er formen helt fraværende (1-1-4 på siste seks i serien). Meget svake 2-2-7 på bortebane. Andy Carroll kan være tilbake i troppen i kveld etter et lengre skadefravær. Nysignerte Emanuel Pogatetz er med i troppen, mens George McCartney, James Collins og Dan Potts alle er skadet.

Det står faktisk 1-2-6 på de ni siste tilsvarende og da er det vidåpent her også. HUB.

4. Arsenal - Liverpool
Meget viktig kamp mellom Arsenal på 6. plass og Liverpool på 7. plass. Arsenal har slitt mot topplagene denne sesongen og har nylig tapt for både Manchester City og Chelsea i serien. Med 37 poeng er det kun fire poeng opp til Tottenham på 4. plass for Arsenal som gjorde en strålende 2. omgang hjemme mot West Ham sist onsdag (5-1). Brukbare 6-2-3 hjemme på Emirates. Kaptein Thomas Vermaelen er endelig tilbake onsdag. Mikel Arteta og Francis Coquelin er begge fortsatt skadet, mens Gervinho er opptatt med Afrikamesterskapet.

Liverpool klarte altså å rote seg bort mot svake Oldham i FA-cupen søndag (2-3) og selv om vi trodde Liverpool var på rett vei, ble det et nytt tilbakeslag. Har kun tre poeng opp til Arsenal og sju poeng opp til Tottenham på 4. plass og vil med seier i kveld, fortsatt ha heng på den viktige 4. plassen. Med tap er trolig toget gått. 4-0-2 på de siste seks seriekampene og moderate 3-4-4 på bortebane. Jose reina, Jose Enrique og Glen Johnson er alle tilbake i kveld.

Det står 1-3-1 på de fem siste tilsvarende og her kan det meste skje. HUB.

5. Norwich - Tottenham
Totalt formsvikt for Norwich etter en flott periode før jul og laget har faktisk ikke tatt mer enn ett poeng på de seks siste seriekampene. Med 26 poeng er det fortsatt seks poeng ned til nedrykksstreken. Presterte å tape 0-1 hjemme for Conference-laget Luton i FA-cupen lørdag og virker helt ribbet for selvtillit for tiden. 5-3-3 er uansett bra tall hjemme på Carrow Road. Sebastine Bassong (f) er friskmeldt, det samme gjelder for Steven Whittaker. Harry Kane får ikke spille mot gamleklubben. Landslagskeeper John Ruddy er fortsatt skadet.

Tottenham måtte se seg slått av Leeds i FA-cupen søndag (1-2), men henger svært godt med i serien og er på 4. plass med 41 poeng og har kun fire poeng opp til Chelsea på 3. plass. 4-3-0 på de sju siste seriekampene og borte står Spurs med 6-1-4. Jermain Defoe spilte ikke søndagens kamp mot Leeds, men er tilbake i kveld. Nysignerte Lewis Holtby er med i troppen. Emmanuel Adebayor er opptatt med Afrikamesterskapet, mens Younes Kaboul, Sandro og Tom Huddlestone alle er skadet.

Tilsvarende oppgjør sist sesong endte med 2-0 seier til Tottenham og vi tror ikke Tottenham taper denne. UB.

6. Everton - West Bromwich
Uavgjortspesialist Everton fornektet seg ikke og borte mot Southampton for en drøy uke siden kom sesongens ellevte poengdeling. 9-11-3 totalt forteller om et lag som nesten ikke taper fotballkamper. Er på 5. plass med 38 poeng og har kun tre poeng opp til Tottenham på 4. plass, så Everton er for fullt med i kampen om Champions League-plass neste sesong. Kevin Mirallas og Seamus Coleman mister begge kveldens kamp. Det samme gjør Darren Gibson. 5-5-1 er tallene hjemme på Goodison Park.

Etter en strålende innledning på sesongen har det buttet imot for West Bromwich som tross alt holder en sterk 9. plass på tabellen med sine 34 poeng og kun har fire poeng opp til Everton. 2-1-3 på de siste seks seriekampene, svært moderate 3-2-6 på bortebane. Shane Long, Marc-Antoine Fortune, Steven Reid og Claudio Yacob er alle usikre før kveldens kamp. Youssouf Mulumbu er på vei hjem fra Afrikamesterskapet, men spiller ikke kveldens kamp.

2-0-1 på de tre siste tilsvarende i Liverpool. I kveld har vi svært god tro på at Everton gjør jobben. H.

7. Huddersfield - Crystal Palace
Kupongens eneste kamp fra Championship. Huddersfield sparket manager Simon Grayson etter grufulle 0-6-6 på de tolv siste seriekampene og klarte 1-1 i FA-cupen mot Leicester i helgen. Er på 19. plass i Championship med 33 poeng og har kun fem poeng ned til trøbbel. 4-6-4 på hjemmebane totalt. Jermaine Beckford og Neil Danns spilte ikke helgens FA-cup kamp, men er tilbake her. Vikariende manager Mark Lillis må klare seg uten Joel Lynch, midfielder Keith Southern og Danny Ward som alle fortsatt er skadet.

Crystal Palace hadde en glitrende periode før jul, men etter 1-3-2 på de seks siste er palace falt til 5. plass på tabellen. Med 48 poeng er det likevel bare to poeng opp til Leicester på 2. plass. Spissfunnet Wilfried Zaha har signert for Manchester United, men blir i Palace ut sesongen. Jazz Richards (f) er spilleklar etter å ha ankommet fra Swansea på lån. Alex Nimely (på lån fra Manchester City) er skadet. Det samme er Paddy McCarthy, Joel Ward og Owen Garvan. Kagisho Dikgacoi er opptatt med Afrikamesterskapet.

Skummel kamp dette, men vi har en følelse av at hjemmelaget får til noe her mot et formsvakt Palace. HU.

8. Celtic - Kilmarnock
Overraskende nok røk Celtic 2-3 borte mot St. Mirren i ligacupens semifinale i helgen. I serien har imidlertid Celtic parkert konkurrentene og leder med tolv poeng ettersom utfordrerne stadig vekk slår hverandre og mister poeng. 8-0-1 på de ni siste seriekampene og hjemme i Glasgow står laget med 8-2-2.

Kilmarnock er på 8. plass (av tolv lag) med sine 29 poeng. Spiller svært mye uavgjort og står med 1-4-1 på de seks siste seriekampene og 7-8-8 totalt. Borte har Kilmarnock kun to tap (3-6-2). Manager Kenny Shiels varsler at han vil gi flere ungdommer sjansen i kveld og hvile flere av de rutinerte spillerne.

Kilmarnock topper altså ikke laget i kveld og da handler dette om motivasjon for Celtic. På hjemmebane får vi tro at de gjør jobben sin. H.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

9. Hearts - Dundee
Hjemmelaget gjør jobben på hjemmebane (5-3-3), men med kun en seier på bortebane (1-5-5) er det ikke så vanskelig å forstå at Hearts er helt nede på 9. plass med sine 26 poeng. Etter ekstraomganger og påfølgende straffesparkkonkurranse ble Hearts klar for ligacupfinalen søndag. 2-2-2 på de siste seks seriekampene. Darren Barr og Ryan Stevenson er begge tilbake etter karantene, men nå er det Scott Robinson sin tur til å sone karantene. Gordon Smith og Callum Peterson er begge skadet.

Tabelljumbo Dundee står med 0-3-6 på sine ni siste seriekamper og har elleve poeng opp til sikker plass. 1-4-7 er tallene på bortebane. Stephen O'Donnell, Davide Grassi, Mark Kerr, Jamie McCluskey og Carl Finnigan er alle skadet.

Dundee har kun vunnet en gang borte denne sesongen og det var mot nettopp Hearts i femte serierunde. Det er svært lite som tyder på gjentagelse i kveld. H.

10. St. Mirren - Inverness
Hjemmelaget tok seg altså til finalen i ligacupen etter en heroisk 3-2 seier hjemme mot Celtic søndag. Det var overraskende all den tid St. Mirren er nestjumbo i Premier League (25 poeng). Med elleve poeng ned til Dundee (kun ett lag rykker ned) er det lite som tyder på at plassen er i fare. 4-3-5 er tallene på hjemmebane, formen viser 2-2-2 på siste seks. Kenny McLean er eneste nye spiller i troppen kontra troppen mot Celtic søndag.

Inverness på sin side måtte etter ekstraomganger og straffespark se seg slått i sin semifinale mot Hearts. Det var på hjemmebane etter at det stod 1-1 ved ordinær tid. Er faktisk helt oppe på 2. plass i serien etter flotte 9-10-3 på de 22 første seriekampene. Sterke 4-5-1 på bortebane. Charlie Taylor (fra Leeds) og Jordan Gibbons (fra QPR) er hentet på lån og kan begge få sin debut i kveld.

Det står 0-2-4 på de siste seks tilsvarende og vi har god tro på at den statistikken står seg etter kveldens kamp, UB.

11. Ross County - Hibernian
Sju poeng på de tre siste for hjemmelaget som likevel ikke er bedre enn nummer 10 på tabellen med sine 25 poeng. 2-5-2 på hjemmebane og 5-10-7 totalt forteller om et lag som spiller mye uavgjort. Den kanadiske landslagsspilleren Andre Hainault (f) er med i troppen i kveld etter sin overgang fra Houston Dynamo. Stuart Kettlewell er eneste spiller på skadelisten.

Hibernian er med sine 34 poeng kun tre poeng bak Inverness og Motherwell på plassene foran. 1-4-1 på de seks siste og står med tre poengdelinger på rad nå. Totalt 3-4-5 på bortebane. Nysignerte Scott Robertson kan få sin debut i kveld. Ellers er det få problemer i mannskapet.

Ross Counyt vant tilsvarende møte 3-2 tidligere denne sesongen og er formlaget av disse nå. HU.

12. PSV Eindhoven - Feyenoord
Kvartfinale i cupen. PSV topper i serien med 43 poeng, men Feyenoord på 5. plass er kun fem poeng bak og det er sjeldent spennende i Nederland denne sesongen. PSV gikk på et sjokktap hjemme mot Zwolle sin første seriekamp etter juleferien (1-3), men slo umiddelbart tilbake i helgen med 5-1 seier borte mot Heracles.

Feyenoord er tilbake i toppen av nederlandsk fotball etter flere sesonger på det jevne og med store økonomiske problemer. Måtte nøye seg med 0-0 i toppoppgjøret hjemme mot Twente søndag.

Det står 7-2-1 på de ti siste tilsvarende i Eindhoven og selv om Feyenoord er mye bedre denne sesongen, tror vi Rotterdam-laget får det tøft her. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 30.01.2013 20:40
1. Manchester United - Southampton H
2. Reading FC - Chelsea H U B
3. Fulham - West Ham United H U
4. Arsenal - Liverpool H U
5. Norwich City - Tottenham U B
6. Everton - West Bromwich Albion H
7. Huddersfield Town - Crystal Palace H U
8. Celtic - Kilmarnock H
9. Hearts - Dundee FC H
10. St. Mirren - Inverness Caled. Thistle U B
11. Ross County - Hibernian H
12. PSV Eindhoven - Feyenoord H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 30.01.2013 20:40
1. Manchester United - Southampton H
2. Reading FC - Chelsea H U B
3. Fulham - West Ham United H U B
4. Arsenal - Liverpool H U B
5. Norwich City - Tottenham U B
6. Everton - West Bromwich Albion H
7. Huddersfield Town - Crystal Palace H U
8. Celtic - Kilmarnock H
9. Hearts - Dundee FC H
10. St. Mirren - Inverness Caled. Thistle U B
11. Ross County - Hibernian H U
12. PSV Eindhoven - Feyenoord H
Kommentarer til denne saken