STOKE - LIVERPOOL 0-1:

Da Liverpool møtte Stoke på Britannia i Premier League-avslutningen sist sesong ble det braktap med 1-6. Søndag møttes de to lagene igjen.

De røde fra Anfield har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer og sikret seg en rekke nye spillere, men til tross for at dyrekjøpte Christian Benteke spilte fra start, ble det ikke noe offensivt fyrverkeri i Stoke.

Gjestene måtte ventet hele 62 minutter før de fikk et kvalifisert skudd på mål. Det var det midtstopper Dejan Lovren som vartet opp med.

Hjemmelaget var et par hakk hvassere offensivt og skapte noen gode sjanser, men det ville seg heller ikke helt for Mark Hughes' menn.

Ville bytte ut helten
Til syvende og sist ble Philippe Coutinho tungen på vektskålen i denne kampen. Brassen scoret et herlig mål i sluttminuttene og sørget for at det som lenge var en grå og trist kamp, fikk en fargerik avslutning.

- Coutinho gjør dette hver eneste dag på trening., så jeg ble ikke overrasket over at han gjorde det. Vi hadde hele veien troen på at vi skulle score et mål, sier Liverpools Jordan Henderson i et TV 2-sendt intervju.

Brendan Rodgers var også fornøyd.

- Vi viste oss fra en helt annen siden enn sist kamp. Planen var egentloig å bytte ut Coutinho, men man ønsker alltid å la en slik spiller være på banen så lenge som mulig, fordi han er magisk, sier Rodgers.

Nordiren skrøt også av nykommer Christian Benteke.

- Jeg synes Christian var glimrende i dag. Berøringene og bevegelsene var bra. Han holdt Stoke-forsvaret opptatt, sier Liverpools sjef.

Trippelsjanse
Nykommere som Nathaniel Clyne, Joe Gomez, Christian Benteke og James Milner startet alle for Liverpool på Britannia søndag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

I løpet av første omgang klarte imidlertid ingen av dem å bemerke seg nevneverdig. Benteke fikk vist litt muskler i noen dueller, men kom ikke til noen store målsjanser i løpet av de første 45 minuttene på Britannia.

Stoke skapte som nevnt litt mer, men det var heller ikke noen sjanseorgie i andre enden av banen. Den største sjansen kom etter 36 minutters spill.

Jonny Walters kom seg forbi på kanten og spilte fram til Marco van Ginkel. Hans innlegg gikk via en Liverpool-spiller og hadde retning mot mål, men Martin Skrtel fikk med nød og neppe avverget på mållinjen.

Returen havnet hos nykommer Ibrahim Afellay og marokkaneren klemte til på volley, men skuddet traff en motspiller. Ballen endte deretter opp hos Glen Johnsen inne i feltet, men han skjøt høyt over målet.

Firmino-debut
Heller ikke etter pause skapte de to lagene all verdens med sjanser.

Etter 62 minutter fikk imidlertid Dejan Lovren fyrt av et skudd fra okay posisjon, men keeper Jack Butland hadde få problemer med å redde.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Liverpool satte inn Emre Can i jakten på et vinnermål og hevet seg noen hakk i siste halvdel av andre omgang, men stanget fortsatt mot en mur.

Det ble mye nesten da Liverpool gikk framover og et godt organisert og offervillig Stoke fikk som regel blokkert eller stoppet forsøkene.

Med drøye ti minutter igjen kastet manager Brendan Rodgers inn nykommer Roberto Firmino og han fikk sin debut i ligaspillet.

Men heller ikke brassen klarte å låse opp hengelåsen der bak.

Da tiden var i ferd med å renne ut tok imidlertid en annen brasse ansvar. Philippe Coutinho, som kanskje var Liverpools beste spiller sist sesong, dro seg fri og satte fart mot mål. Skuddet var godt og suste inn i mål.

En herlig scoring av midtbanespilleren. Stoke klarte aldri å svare og dermed fikk Liverpool med seg tre poeng fra en vanskelig kamp.