Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool satte rekord

Liverpool måtte vinne, og gjorde det - med stil!

Liverpool lå helt sist i pulje A før tirsdagens kamp, og laget var nødt til å vinne for å ha noe som helst håp om avansement i den gjeveste europacupen. Første hinder var tyrkiske Besiktas.

Her får du kampfakta

Og for en kveld det ble for Liverpool-fansen. Det løsnet så det holdt. Hele 8-0 ble det til slutt.

Det er rekord i Mesterliga-sammenheng. Den forrige rekorden lød på 7-0 og ble satt av Juventus mot Olympiakos i 2003. 23. oktober i år tangerte Arsenal rekorden mot Slavia Praha.

Peter Crouch (2), Yossi Benayoun (3), Ryan Babel (2) og Steven Gerrard scoret målene for Liverpool.

John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool.

Hyllet hele laget
Manager Rafael Benitez er glad for at Liverpool har overtatt målrekorden fra Juventus og Arsenal.

- Vi prøver å vinne trofeer, men dersom du ikke kan vinne trofeer, er rekorder i det minste en positiv ting, sa Benitez på pressekonferansen etter kampen.

- Angriperne var gode, men du må ta med hele laget. Det var et par ting vi kunne gjort bedre, men etter en kveld som dette kan du ikke si det, fortsatte spanjolen, som er sikker på at Porto ble skremt av massakren på Anfield.

- Vi har hatt troen på at vi kan kvalifisere oss, og nå vet vi at vi må vinne de to siste kampene. Den neste kampen er mot Porto. De må komme hit til Anfield, og de kommer til å være engstelige, sa Benitez.

Porto leder
I den andre kampen i pulja vant Porto 2-1 over Marseille. Porto tok dermed over ledelsen i pulja, ett poeng foran Marseille. Liverpool har tre poeng opp til Marseille.

Ellers i Mesterligaen tirsdag kveld vant Lazio 2-1 over Bremen, mens Real Madrid ikke klarte mer enn uavgjort borte mot Olympiakos. I gruppe C er madridlaget imidlertid fortsatt på topp med åtte poeng. Lazio innehar den andre kvalifiseringsplassen etter fire kamper.

I gruppe D fikk AC Milan bevis for at pila peker den rette veien etter at de har slitt med resultatene i den hjemlige ligaen i høst. Laget vant 3-0 borte mot Shaktar Donetsk. Her scoret Filippo Inzaghi to mål og Kaka det siste.

I den siste kampen i pulja vant Celtic 1-0 over Benfica. Milan leder pulja med ni poeng på tre kamper. Shaktar er her nummer to, men Celtic har like mange poeng.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant