Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool-seier kan ha vært fikset

Liverpools rekordseier i Mesterligaen kan ha vært arrangert.

Ifølge rapporter i Tyskland er nemlig Anfield-klubbens 8-0-seier mot Besiktas en av 15 kamper det europeiske fotballforbundet nå etterforsker for såkalt kampfiksing. Rett før kampstart ble det nemlig hos internasjonale bookmakere satt flere store veddemål på storseier til Liverpool, skriver The Guardian.

Engelskmennene hadde tirsdag ikke hørt noe om saken selv, og skal uansett være helt uskyldige. Uefa vil heller ikke si noe om hvilke kamper de etterforsker, men Süddeutsche Zeitung mener å vite at Liverpool-kampen, samt Hamburgs 4-0-seier mot Honved i Uefa-cupen, er blant kampene som blir etterforsket. Hamburg vant 4-0 etter blant annet ett selvmål og ett mål i 90. minutt.

Uefas mediesjef William Gaillard påpeker at det kun er en Intertotocup-kamp som offisielt er under etterforskning, men at innledende undersøkelser også gjennomføres i 14 andre kamper.

Liverpool satte Mesterligarekord da de slo Besiktas 8-0 - to uker etter at de tapte 1-2 for tyrkerne i Tyrkia. Engelskmennene kjemper imidlertid fortsatt for avansement i turneringen. I siste kamp, borte mot Marseille, må de vinne for å være sikret avansement. De kan også gå videre med uavgjort, men da er de samtidig avhengig av at Besiktas slår Porto.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant