Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool slo Man City

Liverpool slo Man City 1-0 på Anfield.

Liverpool vant søndag fortjent 1-0 over Manchester City i sesongens siste kamp på Anfield.

Kampen var i praksis uten betydning og City-forsvaret bar etter hvert preg av dette. Gjentatte feilpasninger førte til at Liverpool fikk en del store sjanser.

Rafa fornøyd
Selv om det bare endte med 1-0, var Liverpool-manager Rafa benitez strålende fornøyd med dagens seier.

- Når man spiller kamper uten betydelse, pleier lagene å slappe av litt slik at det blir mange muligheter. Jeg synes vi skapte mange gode sjanser i dag.

- Jeg synes vi fortjente å vinne i dag og det eneste jeg er misfornøyd med er at vi ikke satte inn et par mål til, sier Benitez til SkySports.

Torres avgjorde
Kampens eneste mål var det Fernando Torres som sto for etter 58 minutter da han enkelt løp forbi midtstopper Richard Dunne og satte ballen mellom beina på City-målvakt Joe Hart.

Etter kampen innrømmet superspissen at han håper Liverpool kan utfordre Manchester United, Arsenal og Chelsea om ligagullet neste år.

- Vi ønsker å vinne trofeer. Hvis vi fortsetter å forbedre oss tror jeg vi har gode sjanser til å være med i toppen neste sesong.

- Det viktigste for fansen er å vinne ligaen og jeg tror vi har et sterkt nok lag til å vinne alle kampene neste sesong, sier Torres til sportinglife.com.

Liverpool best
Selv om de største sjansene uteble i første omgang var Liverpool det dominerende laget og sto for det meste av underholdningen.

Etter drøyt 20 minutter var Ryan babel nære ved scoring da fikk hode på et Dirk Kuyt-innlegg, men den unge nederlenderen styrte ballen over.

City kom på noen snarvisitter foran Liverpools mål, men merseysidelaget forsvarte seg bra.

Babel misset kjempesjanse
Liverpool fortsatte å presse City og etter 58 minutter fikk altså Torres hull på byllen da han satte inn sitt 23 ligamål for sesongen.

Bare noen minutter senere var Kuyt nære ved å øke ledelsen da han fyrte av et knallhardt skudd på halvvolley, men skuddet gikk rett på keeper som ga retur. Lucas Leiva forsøkte å brassesparke inn returen, men igjen gikk ballen rett på keeper.

Etter 67 minutter fikk Ryan Babel en gedigen målsjanse, men maktet å blåse ballen over på åpent mål fra rundt seks meter.

Hjemmelaget så aldri ut til å tape kampen og ga aldri fra seg initiativet og spillet. Kampen ebbet ut med 1-0.

Liverpool forblir på fjerdeplass med 73 poeng, mens Manchester City forblir på niendeplass med 57 poeng. Det er kun en kamp igjen å spille for begge lag.

Les fullt kampreferat av kampen her!

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong