Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool spiller for å ære de 96

Møtet med Manchester City betyr mer enn bare gullkamp.

Tirsdag er det 25 år siden Hillsborough-tragedien i Sheffield hvor 96 fotballsupportere ble drept.

- Jeg vet at det er 96 mennesker i himmelen som alltid vil støtte dette laget, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers foran 25-årsdagen for tragedien på Sheffield Wednesdays hjemmebane.

Engelske fotballkamper skal i helgen ha avspark sju minutter forsinket.

FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest 15. april 1989 ble stoppet klokken 15.06. I trengselen som oppsto ble 96 mennesker klemt i hjelp. Politiet slapp for mange fans inn på stadionet.

- Vi ønsker å klare dette som takk for den store støtten vi opplever, og for fotballfamilien i Liverpool. Dersom vi klarer å oppnå noe dette året, vil de 96 i himmelen og deres familier være med i våre tanker hele tiden, sier Rodgers til ESPN.

Uten skyld
Liverpool jager sitt første seriegull siden 1990. Anfield-laget får besøk av Manchester City i toppkamp søndag, to dager før 25-årsdagen der uskyldige fans mistet livet fordi de skulle se noe så uskyldig som en fotballkamp med favorittlaget.

I fjor slo en uavhengig rapport fast at fansen var uten skyld, og at politiets rutiner var hovedårsaken til det tragiske utfallet på Hillsborough. 41 menneskeliv kunne vært reddet, kom det fram. I mars startet nok en høring. Kanskje kan den en gang for alle gi svar på hva som skjedde den tragiske lørdagen i Sheffield.

Det vil bli holdt ett minutts stillhet før alle kampene i engelsk fotball. På Wembley vil 96 seter stå tomme under semifinalene i FA-cupen.

Bjørnebye deltar
21. april skal en rekke tidligere Liverpool-spillere delta i veldedighetskamp på Anfield til minne for ofrene. Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem og Bjørn Tore Kvarme blir norske innslag i en kamp hvor tidligere Liverpool-profiler som Ian Rush, John Barnes, Jan Mølby og Robbie Fowler alle skal delta. Kenny Dalglish og Gérard Houllier skal være managere for hvert sitt lag i minnemarkeringen. Det er solgt 35.000 billetter allerede.

I forkant av kampen er det kommet fram at billetthaier har utnyttet at Liverpool har delt ut gratisbilletter til markeringen.

Billettene ble videresolgt som kampbilletter, men gjelder kun for en minnegudstjeneste på Anfield.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard donerte i januar nesten 1 million kroner til familier som ble berørt av tragedien. (©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken