Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool tar ikke «en Neville»

Fernando Morientes lover at det ikke blir noen reprise av Gary Nevilles elleville feiring dersom Liverpool slår Manchester United i morgen.

Da United slo Liverpool på Old Trafford i januar, feiret hjemmelagets spillere som om de skulle ha vunnet Champions League-finalen. Særlig skapte Gary Nevilles hemningsløse jubel foran de tilreisende Liverpool-tilhengerne reaksjoner.

Landslagsbacken granskes fortsatt av fotballforbundet, og risikerer straff for å ha provosert gjestene.

- Feirer med våre egne
Lørdag møtes de to erkefiendene igjen. Denne gang er det FA-cup - på Anfield.

Rødtrøyenes spanske spiss Fernando Morientes går dagen før åttedelsfinalen ut og lover at hjemmelagets spillere skal holde seg i skinnet dersom det blir scoringer og seier.

- Jeg er rimelig sikker på at ingen i Liverpool vil finne på å feire slik Neville gjorde, sier Morientes til Sky Sports.

- Hvis jeg - eller noen av de andre Liverpool-spillerne - scorer på lørdag, vil vi garantert ikke løpe mot United-fansen. Vi vil selvsagt feire foran våre egne supportere.

- Enhver spiller bør ha frihet til å feire slik de selv vil, men Nevilles jubel var jo svært kontroversiell. Selv om kampen jo var veldig spennende og det var veldig nervøst mot slutten, sier Morientes.

85 år uten seier
Liverpool har for øvrig ikke slått United i FA-cupen på 85 år. I løpet av den perioden har rivalene møttes ni ganger i FA-cupen - blant annet i finalen i 1996, da en sein scoring av Eric Cantona sørget for at United vant The Double.

Sist lagene spilte mot hverandre i den gjeveste klubbturneringen i verden, var i januar 1999. Da utlignet Dwight Yorke Liverpools 1-0-ledelse i det 88. minutt, før Ole Gunnar Solskjær satte inn seiersmålet i siste minutt.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping