Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool trapper opp jakten på svenske

100 millioner kroner kan være nok til å hente angrepsspilleren til Anfield.

Svenske Ola Toivonen er en av mange spisser som har blitt nevnt i forbindelse med Liverpool den siste tiden, og nå tyder mye på at den anvendelige angrepsspilleren kan havne på Anfield, om de røde er villig til å bla opp nok pundsedler.

Ifølge Expressen skal spissen ha en klausul i kontrakten med hollandske PSV Eindhoven som sier at han kan kjøpes fri for 120 millioner svenske kroner - rundt 100 millioner norske kroner.

Fått bud avvist
Toivonen har fått en knallstart på sesongen i den nederlandske Æresdivisjonen, og har scoret fem mål på to kamper. Han har også figurert på det svenske landslaget den siste tiden.

Ifølge Daily Mail skal Anfield-klubben allerede ha forsøkt seg på et bud på svensken - på om lag 50 millioner kroner - med dette budet skal ha blitt avvist av den nederlandske klubben.

Informasjonssjefen i PSV, Pedro Salazar, er imidlertid ikke overrasket over at Liverpool viser interesse for 24-åringen.

- Han er ung, landslagsspiller og en fantastisk angrepsspiller. Det er logisk at andre klubber er interessert. Men det betyr ikke at han kommer til å forlate PSV, sier informasjonssjefen.

- Mange klubber rundt om i verden har vist interesse for våre spillere i sommer. Det gjelder både for Ola og andre spillere.

- Ikke hørt noe
PSVs sportsdirektør, Marcel Brandt, avviser imidlertid at Liverpool skal være en av de klubbene det er snakk om.

- Vi har ikke hørt noe fra Liverpool, sier han.

Ola Toivonen startet karrieren i Degerfors tilbake i 2003, og har vært innom klubber som Örgryte og Malmö FF, før han i 2009 ble hentet til nederlandsk fotball av storklubben PSV.

Spissen trives både i en offensiv midtbanerolle, og i en mer ren spissrolle. Med sine 1,91 meter på strømpelesten er han like mye en trussel i lufta som han er langs bakken.

24-åringen står med åtte landskamper og to mål på A-landslagsnivå, samt 28 kamper og 13 fulltreffere på U21-landslagsnivå. Spissen har delvis finske aner.

PS. Franske André-Pierre Gignac blir også nevnt som en aktuell spiss for Liverpool tirsdag. Gignac spilelr til daglig sammen med Daniel Braaten i Toulouse.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Kommentarer til denne saken