UTRECHT - LIVERPOOL 0-0:

Liverpool har enn så lenge ikke helt klart å finne fram storspillet under Roy Hodgsons ledelse, og førsteomgangen i Utrecht ble på ingen måter noen bedring for de røde fra Merseyside.

De røde slet tydelig med å finne rytmen, og usikkerhet og dårlig pasningsspill preget laget. Duoen Lucas Leiva og Christian Paulsen virket tunge i beina, og klarte ikke å styre på midten.

Vertene på sin side virket en smule friskere, og vartet opp med gode kombinasjoner som førte til et fåtall farlige sjanser. Sjansene kom imidlertid takket være slurv fra gjestene.

Etter 24 minutter spill banket midtstopper Jan Wuytens ballen i mål fra rundt 16 meter, men dommeren hadde allerede blåst for holding fra spissen Jacob Mulenga rett i forkant.

Slurvete forsvarsspill
Like etter var vertene på farten igjen. Flotte kombinasjoner førte til innlegg fra høyresiden. José Reina var på ballen, men mistet den ut i feltet, der ingen klarte å omsette returen i mål.

Liverpools kanskje største sjanse, om man kan kalle den det, var det Fernando Torres som sto for. Spissen samarbeidet med Martin Kelly, før han fyrte av, og ballen gikk like utenfor.

Som nevnt slurvet Liverpool mye, og i det 38. minutt skapte laget virkelig trøbbel for seg selv. Etter et innkast klarerte Lucas klønete ut til corner, og forsvarsjobben i etterkant var ikke bedre.

Svakt press fra Dirk Kuyt ga Dries Martens fri bane mot mål fra kanten, og bare en patent José Reina i Liverpool-målet forhindret at vertskapet kunne gå til pause med en 1-0-ledelse.

Sjanser begge veier
Etter hvilen fortsatte Utrecht å sette press på Liverpool. Jacob Mulenga var farlig med sine innlegg fra høyrekanten, og inne foran mål lurte alltid storscorer Ricky van Wolfswinkel i posisjon.

Spesielt på dødballer skapte nederlenderne problemer for Reina og hans forsvar. Liverpool-målvakten hadde vartet opp med mange viktige redninger i kampen, men en glipp på et hjørnespark kunne kostet dyrt. Avslutningen fra Michael Silberbauer ble imidlertid stoppet av nykommeren Raul Meireles.

På den påfølgende corneren var Reina på ny i trøbbel, men fikk omsider kontroll. Spanjolen ga raskt til Dirk Kuyt, som igjen slo inn til Torres. Spissen fikk en stor sjanse, men heltemodig innsats fra Michael Vom hindret gjestene fra å ta ledelsen.

Etter en kaotisk start på andre omgang fortsatte spillet å bølge fram og tilbake. Torres var hele tiden et uromoment på topp for Liverpool, men det var vertene som skapte flest sjanser.

Spesielt var Jacob Mulenga nære på snaue ti minutter før slutt, da Liverpool-forsvaret igjen hadde sovnet. Utrecht-spilleren kom på ballen i duell med tre forsvarsspillere, men avslutningen snek seg like utenfor målet, og Liverpool slapp med skrekken.

Noen mål ble det likevel aldri i Nederland torsdag kveld, noe som betyr at Liverpool står med fire poeng i gruppe K, og topper tabellen foran Steaua som har tre. Utrecht følger med to poeng, mens Napoli ligger sist med sitt ene poeng så langt i gruppen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED