En gammel kjenning kan skape trøbbel når Liverpool skal forsøke å forsvare tabelltoppen på bortebane mot West Ham søndag.

I samme kamp kan 11.-plasserte West Ham langt på vei sikre ny kontrakt i Premier League. Andy Carroll var tilbake på scoringslista i mandagens 2-1-seier over Sunderland, og den høyreiste spissen vil gjerne fortsette å imponere etter en målfattig og skadeplaget sesong.

I Brendan Rodgers' Liverpool var det ikke plass til dyrekjøpte Carroll, som kun har scoret to ganger på ni seriekamper denne sesongen. Søndag møter 25-åringen Liverpool for første gang siden han forlot klubben for 15 millioner pund (150 millioner kroner) for et knapt år siden.

Og dersom han viser samme form som i forrige kamp, kan Carroll være med på å forstyrre serielederens gullplaner.

- Jeg føler meg bra. Jeg fikk tre 90-minuttere på en uke, så jeg kunne ikke vært i bedre form. Selvfølgelig er vi alle litt slitne mot slutten, men vi får nok hvile og jobber hardt, sa Carroll til West Hams nettsted.

Vil overraske
En annen spiller som ble vrakgods i Liverpool, vingen Stewart Downing, venter et tøft møte med gamle lagkamerater.

Samtidig finner han motivasjon i at West Ham kan klatre til øvre halvdel av tabellen og skaffe seg en luke til nedrykksstreken som blir omtrent umulig å tette.

- Vi sitter ikke bare fornøyde med 37 poeng. Målet vårt er å avslutte så høyt som vi kan. Liverpool blir en stor kamp, og vi kan gjøre både andre lag og oss selv en tjeneste ved å vinne, sier Downing.

Han legger til at serielederens angrepsrekke ser uhyggelig farlig ut om dagen. Det er liten tvil om at Rodgers valgte riktig da han bygget angrepet rundt Luis Suárez framfor Carroll. I helgen satte uruguayaneren klubbrekord da han scoret sitt 29. Premier League-mål for sesongen.

Seks nye gir gull
Rodgers setter sin lit til at Suárez' og spisskollega Daniel Sturridges' storform fortsetter i ligainnspurten. Med seks kamper igjen har klubben to poengs luke til Chelsea og fire til Manchester City. Sistnevnte har to kamper til gode på rivalene.

Dermed er regnestykket enkelt: Dersom Liverpool vinner resten av kampene, inkludert hjemmemøtene med City og Chelsea, er klubben Premier League-mester for første gang.

Før søndagens kamp mot West Ham står Rodgers menn med åtte strake seirer.

De nærmeste utfordrerne er begge favoritter i sine hjemmekamper lørdag. Chelsea tar imot Stoke, mens Southampton besøker den østlige delen av Manchester.

Seriefirer Arsenal spiller borte mot 5.-plasserte Everton søndag. (©NTB)