Gå til sidens hovedinnhold

Livsfarlig lek på jernbanesporet

Sjokkerte naboer ble vitne til at guttene la seg i skinnegangen og klatret opp tunneltaket over jernbanen.

- Jeg vil karakterisere dette som en livsfarlig lek. Det kunne skapt farlige situasjoner, sier informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til Nettavisen.

Ved 18-tiden mandag fikk politiet melding om fem, seks gutter i tenårene som sto på tunneltaket og kastet stein ned på jernbanelinja ved en jernbanetunnel i Suldalen vest for Kristiansand sentrum. Her passerer daglig flere tog mellom Kristiansand og Stavanger.

La hodet på skinnene
En kvinne som bor nær jernbanelinja observerte guttenes lek og fotograferte det hun så. Ifølge Fædrelandsvennen så hun at de oppholdt seg lenge på skinnegangen, sprang inn og ut av tunnelen og la hodene på skinnene.

- Jeg fikk helt vondt inni meg, sier hun til avisa.

- Da en politipatrulje kom til stedet, hadde guttene stukket fra stedet, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til Nettavisen. Også Jernbaneverkets folk var på stedet for å inspisere etter hendelsen, men fant ikke noe unormalt.

Klatrer over gjerder
- Vi ser alvorlig på dette, og vil sterkt be foreldre i området om å ta dette opp med barna, sier jernbaneverkets informasjonssjef.

- Er jernbanen godt nok sikret?

- Et område som dette er sikret med gjerder, men det er ikke noe problem for en 12-åring å klatre over. Dessverre ser vi ofte at gjerder også blir klippet i stykker, sier Bakken.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser