Gå til sidens hovedinnhold

LO gransker seg selv

LO vil granske sin egen rolle i Yssen-saken, men vil ikke legge fram Fougner-utvalgets rapport, sier LO-leder Roar Flåthen.Les også: Nederlag for Davidsen

TV 2 SUMO: Se nyhetsinnslaget her

Mandag ble LO-sekretariatet enig om at LO vil se på påstandene i granskningsrapporten etter Yssen-saken.

- Vi skal se på det som har med interne forhold å gjøre, og se på grunnlaget for å forbedre oss, sier LO-leder Roar Flåthen til Nettavisen.

Han ser likevel ingen grunn til at offentligheten skal få tilgang til rapporten.

- Sekretariatet har lagt saken bak seg, og tatt rapporten til orientering. Den vil ikke bli offentliggjort. Vi har offentliggjort substansen. Den er fyllestgjørende, fortsetter han.

På en pressekonferanse fredag sa Flåthen at sekretariatet hadde lagt saken bak seg, og at rapporten fra utvalget som har gransket Yssen-saken ikke vil bli offentliggjort.

På sekretariatsmøtet mandag ble forbundslederne og LO-ledelsen enige om at LOs håndtering av Yssen-saken likevel bør gås nærmere etter i sømmene.

Avviser dobbeltrolle
En intern styringsgruppe med Roar Flåthen i spissen skal granske forholdene som har med LOs håndtering av Yssen-saken å gjøre.

Som del av LO-ledelsen under Gerd-Liv Valla, risikerer Flåthen å måtte behandle kritikk fra Fougner-utvalget som også kan ramme han selv.

I sammendraget av granskningsrapporten hevder granskerne at LO legger stor vekt på å håndtere sykefravær. «Utvalget vurderer imidlertid LOs systemer og rutiner for håndtering av konflikter, herunder i relasjon til trakassering eller annen utilbørlig opptreden,generelt som mangelfulle».

Flåthen avviser overfor Nettavisen at han kommer i en dobbeltrolle.

- Vi skal ikke gjenomgå hele rapporten, men noen punkter der granskerne mener vi kan bedre rutinene, sier han til Nettavisen.

Nederlag for Davidsen
Under møtet mandag ble sekretariatet enige om å innstille Flåthen som ny LO-leder fram til LO-kongressen i 2009. Flåthen vil formelt bli valgt av LOs representantskap. Dermed måtte Fagforbundets leder Jan Davidsen gi opp kravet om å innkalle til en ekstraordinær LO-kongress for å velge ny leder.

29. januar bestemte LO at et eksternt granskingsutvalg skulle se nærmere på den betente «Yssen-saken».

Utvalget besto av leder advokat Jan Fougner, førstelagmann i Borgarting lagmannsrett Nils Erik Lie og advokat og professor Kristin Normann.

Fredag kom utvalget med en knusende kritikk av LO-leder Gerd-Liv Valla i en 200 sider lang rapport - og få timer senere trakk Valla seg.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag