Gå til sidens hovedinnhold

LO-medlemmer vil streike for AFP

LO-leder Roar Flåthen trenger ikke være redd for at han må i streiketog alene.

Nesten to tredjedeler av LO-medlemmene svarer ja til streik for å unngå at dagens AFP-ordning svekkes, skriver Aftenposten.

Meningsmålingen som avisen har utført, viser at LO-ledelsen har bred støtte for sitt tøffe forsvar for pensjonsordningen blant sine medlemmer. Også blant resten av befolkningen får LO-ledelsen støtte for sitt syn. 66 prosent av de spurte svarer at de som går av ved 62 år, ikke bør tape i forhold til dagens ordning.

I følge forslaget fra regjeringen vil arbeidstakere som benytter seg av ordningen tape 10-20.000 kroner, avhengig av hvilke tall man bruker.

LES OGSÅ: Dette koster ny AFP deg

- Nå skal vi forhandle. Vi har tro på en forhandlingsløsning, og vi skal gjøre vårt ytterste for å få til det. Men om ikke det fører frem, må vi ta i bruk de virkemidler vi har til rådighet. Kommer vi i en konfliktsituasjon, er det viktig at vi har medlemmene bak oss, og at vi har forståelse i befolkningen for øvrig. Disse tallene viser at vi allerede nå har stor sympati for kravet om en god AFP-løsning, sier LO-lederen til avisen.