Gå til sidens hovedinnhold

LO slakter Sivs utspill om arbeidsmoral

LO-leder Roar Flåthen er rystet over Frp-formann Siv Jensens påstander om folks manglende arbeidsmoral.

Frp-formann Siv Jensen fikk LO-leder Roar Flåthen til å sette morgenkaffen i halsen da hun på Politisk kvarter i NRK1 uttalte at «vi alle kjenner noen som har tatt ut en tredagers sykemelding, uten å være skikkelig syk, fordi det er behagelig å ligge under dyna».

Jensen mener også at vi kan få lavere sykefravær ved at folk arresterer venner og bekjente når man vet at de egentlig er friske, men borte fra jobben. Roar Flåthen er sterkt provosert over uttalelsene fra Jensen.

– Høy arbeidsmoral
– Hver eneste gang sykelønn er oppe til debatt, velger noen å komme med påstander om dårlig arbeidsmoral, sier Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

LO-lederen mener tvert imot at norske arbeidstakere har høy arbeidsmoral, og peker på at vi har den høyeste arbeidsdeltakelsen blant både kvinner og menn i Europa. Han mener den beste forutsetningen for lavt sykefravær er godt arbeidsmiljø, gode kolleger og en arbeidsplass som bryr seg.

– Det er helt feil å angripe arbeidstakerne. Det er noen som utnytter ethvert system, men de har ingen støtte i LO. Det finnes også ordninger som tar seg av eventuelt misbruk av egenmeldinger. Jeg er rett og slett imponert over Siv Jensen, som kan stille diagnose på folk, sier Flåthen, som vil advare mot et slikt system.

– Vil endre sykelønna
Flåthen spør seg om det Siv Jensen egentlig argumenterer for, er endringer i sykelønnsordningen, selv om hun avviser at Frp ønsker å stramme inn i ordningen.

– Det er konsekvensen av hennes argumentasjon. Norge hadde ikke vært der vi er i dag, hadde det ikke vært for arbeidstakere som ønsker å gå på jobb, og som ønsker å være friske. Folk flest går gjennom ild og vann for bedriften sin når det er snakk om tidsfrister og mye å gjøre, mener Flåthen.

– Det største problemet er heller ikke korttidsfraværet, som Siv Jensen adresserer, men langtidsfraværet, avrunder Flåthen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken