Gå til sidens hovedinnhold

Lobbyist innrømmer lovbrudd

Superlobbyisten Jack Abramoff vil angivelig si seg skyldig og samarbeide med myndighetene i en korrupsjonssak som kan ramme flere amerikanske toppolitikere.

HOUSTON (NA24): Flere amerikanske medier melder at Abramoff i dag vil si seg skyldig i flere punkter i en avtale med myndighetene.

Det er forventet at avtalen innebærer at Abramoff vil samarbeide med myndighetene og bidra med informasjon som kan være ødeleggende for flere toppolitikere i USA.

Abramoff skal ha smurt eller bestukket flere medlemmer av den amerikanske kongressen. Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal så mange som 20 kongressmedlemmer og medarbeidere være i søkelyset.

En av disse skal være den fremstående republikaneren Bob Ney, som har benektet at han har gjort noe galt.

Tom DeLay, en annen republikansk topp, sliter også med beskyldninger om uryddig oppførsel i forhold til politiske pengebidrag.

Den tidligere Abramoff-partneren Michael Scanlon sa seg skyldig i november. Scanlon jobbet tidligere for DeLay.

En tredje republikaner, Randy Cunningham, har innrømmet korrupsjon.

Selv om hovedfokus er på republikanske politikere, og Abramoff selv har bakgrunn fra dette partiet, skal det også være demokratiske politikere i søkelyset, ifølge amerikanske medier.

Abramoff skal ikke bare ha smurt politikere. Han skal også ha lurt penger fra sine klienter, som omfattet flere indianerstammer som var opptatt av de politiske betingelsene for å drive kasinoer i reservater.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken