Gå til sidens hovedinnhold

Løftet så spruten sto

Da Tutta Hanssen (18) satte personlig rekord i markløft, sto spystrålen ut av munnen. – Jeg løftet ikke så tungt, sier Hansen til Nettavisen.

Under mesterskapet i Brumunddal satte 18-åringen fra Moss flere personlige rekorder: 157,5 kilo i knebøy, 107,5 i benkpress og 160 markløft.

Moss Dagblad

Mossingen, som også er på landslaget, vant sin klasse i Brumunddal i helga. Hun var også best uansett klasse. Sammenlagt slo hun sin gamle rekord med 20 kilo.

Hanssen er nå klar for EM i ukrainske Donetsk 10.-14.juni.

–Noe måtte ut
18-åringen forklarer til Nettavisen at det slett ikke er uvanlig blant idrettsutøvere å kaste opp.

– Når man presser seg, så kan det skje; ikke bare i markløft, men også langrenn og forskjellige løpsidretter, presiserer Hansen.

Hun forteller at det ble litt kort tid på oppvarming i Brumunddal og etter innveiing tok hun to salttabletter, for å binde vann. Da hun skulle ut å løfte, merket Hanssen at hun hadde for mye væske i seg.

– Jeg bare lot det komme, sier den unge styrkeløfteren som understreker at løftet ikke var tungt.

Hansen synes løftet ser verre ut enn det virkelig var.

Ingen grunn til bekymring
Truls Raastad, førsteamanuensis ved Norges idrettshøgskole, sier til Nettavisen at det ikke er farlig for en trent person å holde på med markløft.

– Når man anstrenger seg hardt fysisk, økter blodtrykket og adrenalinutskillelsen. Tegn på at kroppen har jobbet hardt, kan være sprengte blodkar, rødsprengte øyne og så videre, forklarer Raastad.

Han er ikke så bekymret for et enkelt løft som ender med oppkast.

– Det viktigste er å trene riktig. Det som kan være skadelig for kroppen, er om man belaster kroppen feil over lengre tid, sier han.

Raastad er opptatt av fornuftig progresjon i treningen.

– Da unngår man for eksempel kne- og ryggskader og kroppsvevet får tid til å tilpasse seg mens kroppen blir sterkere.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser