Gå til sidens hovedinnhold

Løftet som stoppet landet

Shabana Rehmans frekke omgang med mulla Krekar var gårsdagens store samtaleemne i vårt langstrakte land. Se det omdiskuterte løftet med egne øyne.

Helt uten forvarsel tok stand up-komikeren et godt tak rundt livet på mulla Krekar og løftet ham i været.

Her er hele opptrinnet lagt ut, fra Krekar blir invitert til å delta i Rehmans test, selve løftet og diskusjonen i etterkant, fram til Krekar setter seg igjen. Hele klippet varer fem minutter.

Snakket om boka
Krekar var på Smuget i Oslo for å diskutere innholdet i sin nye bok, og mullaen tok både imot kritikk og støtte med et smil inntil Shabana Rehman festet grepet.

Rehman satt i salen under debatten, og i et spørsmål gav hun Krekar ros for hans åpenhet.

- Uansett hva han står for, så har han nå på en måte avkledd seg, og står der nå for å møte kritikken, sa hun, ifølge TV 2 Nyhetene.

Test
Da debatten var over, ba Rehman nok en gang om ordet, og i det hun kaller en test for å sjekke hvor farlig Krekar er, løftet hun ham i været.

Krekar la ikke skjul på at han mislikte løftet og følte det krenkende.

Angrer ikke
I dag sier Shabana Rehman at hun ikke mente å krenke Krekar, men at hun står for det hun har gjort og ikke angrer på at hun løftet han opp.

Rehman har mange ganger tidligere løftet menn som en del av sine opptredener.

Mulla Krekar bestemte seg i dag for å anmelde Rehman.

- Slik vi ser det, er den nederste grensen for legemsfornærmelse overtrådt. Hun løfter ham mot hans vilje, og det er en maktutøvelse mot ham, sier Krekars advokat Brynjar Meling til TV 2 Nettavisen.

Meling vil formulere anmeldelsen i løpet av kvelden onsdag.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?