Gå til sidens hovedinnhold

- Løkhue og idiot

PR-rådgiver har sendt brev til regjeringen.

- Jeg måtte skrive av meg litt frustrasjon, kommenterer PR-rådgiver Jonatan Fægri i Gambit til NA24 Propaganda.

3.april sendte han en e-post til Nærings- og handelsdepartementet hvor han blåste kraftig ut mot departementet og tidligere minister Dag Terje Andersen. Andersen blir kalt både idiot og løkhue, og aksjekjøpet blir kalt idiotisk.

Fægri påpeker at e-posten var ment som et privat utspill og ikke i kraft av å være rådgiver.

- Det er mye overdrivelseskunst og det hele er nok satt på spissen, sier mannen som er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har erfaring studentpolitikken.

I e-posten retter han skarp kritikk mot kjøpet av aksjer i Aker Holding og krever sin andel av kjøpet utbetalt.

Les hele brevet her:

"Kjære departement

Denne triste historien begynte da tidligere næringsminister/skogbruker/idiot bestemte seg for at Røkke hadde snakket så pent om Arbeiderpartiet i mange år at han fortjente en god slump penger. Basert på sin egen examen artium og brevkurs i journalistikk, og uten å rådføre seg med noen eksterne, gikk Smelter Andersen hen og ga Røkke 5 mrd. for 30 prosent av holdingselskapet som holder 40 % av Aker Solutions (den gang Kværner). I seg selv en helt idiotisk deal ingen andre enn Nisselue Andersen kunne funnet på, hvem betaler så mye for null kontroll??? Dette ble selvfølgelig spunnet som en stor seier for industriutviklingen i Norge og staten som langsiktig eier, og ja da ja da.... Videre ble Wallenbergenes deltakelse brukt som bevis for at dette var finansielt fornuftig, selv om Investor AB gikk inn under helt andre betingelser enn Staten. I sum var hele opplegget en skandale!

Men så skjer det alle skjønte måtte komme. Hvor vil du tjene pengene dine hvis du eier 60 % av et selskap og 24 % av et annet? Min innskytelse ville vært å legge fortjenesten der jeg får mest igjen for den, og sannelig tenker ikke Røkke slik også - hvem skulle trodd?? Så ikke nok med at Løkhue Andersen så langt har kostet fellesskapet 3,5 mrd. i papirtap - han kjøpte jo selvfølgelig selskapet til nær all time high - nå må vi i tillegg overta en rekke ræva selskaper Røkke vil bli kvitt. Og hva skal vi betale for disse industrijuvelene, tja, Røkke sitter jo å forhandler med seg selv, så jeg antar at 2 mrd. er en passende sum? Da er vi oppe i 5,5 mrd. i tap så langt, i tillegg til at vi har fått rævkjørt balansen til AKSO relativt kraftig. 7 ankerhåndteringsfartøy !!??? Hva er det dere driver med! Men om ikke det var nok har disse selskapene et anslått kapitalbehov på ytterligere 5 mrd., da rundet vi jammen 10. Ikke nok med at dere ikke klarte å stanse denne horrible dealen, dere klarer det kunststykket å sende statsministeren ned på fesjået Aker-dagene, hvor han står som en annen pauseklovn og applauderer Røkke. Ikke bare er dere inkompetente og korrupte, dere er i tillegg stolt over det. Dette har vært en skandale fra ende til annen, et samlet analytikerkorps har selvfølgelig nedjustert aksjen og verdier forvitrer. Har dere tenkt på at det faktisk finnes en rekke andre aksjonærer i selskapet som ser sparepengene sine gå heden på grunn av deres implisitte deltagelse i denne skandalen (heldigvis ikke meg, investerer som hovedregel ikke i selskaper hvor NHD er representert nettopp av grunner som denne)?

Så i konklusjon vil jeg be om min andel av dette famøse kjøpet overføres til min bankkonto. Jeg burde vel strengt tatt fått 2000, men ettersom jeg dessverre sorterer under det norske skattesystem skal dere vel ha halvparten, så jeg nøyer meg om å be om min tusenlapp tilbake. Deres handlinger er så graverende og undergraver all tillit til regjering og departementet at jeg håper dere alle tar deres hatt og går!"

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken