Gå til sidens hovedinnhold

- Lokket Baasland i ruin

En tidligere ansatt i spillselskapet Bet365 forteller hvordan de hjalp Bjarte Baasland med å spille vekk 30 millioner kroner.

Kravene mot den bedragerisiktede biskopsønnen Bjarte Baasland stiger og har nå passert 83 millioner kroner.

Lørdag står en tidligere ansatt i bookmakerfirmaet Bet365 fram i VG og forteller hvordan selskapet klarte å få Bjarte Baasland til å tape 30 millioner kroner

Personlige spillbonuser
Bet365 skal blant annet ha endret sine egne spilleregler, hevet maksgrensen og gitt Baasland egne spillbonuser for å gjøre ham hektet på spill i perioder Baasland ikke var så aktiv.

- I stunder der Bjarte ikke spilte særlig hos oss, var vi hele tiden redde for at han hadde gått tom for penger eller gått over til andre selskaper. Når den stille perioden hadde vart for lenge, fikk han derfor e-post fra oss med en bonus han kunne spille for. Den største bonusen til ham som jeg så, var på rundt 250.000 kroner, sier Henning Myrer (24) i et intervju med VG lørdag.

Myrer forteller at Bjarte Baasland var en av selskapets viktigste spillere. Baasland skal ha vært så viktig at flere av de ansatte ikke våget å ha kontakt med ham i frykt for å gjøre noe som kunne skade selskapets forhold til Baasland.

Bet365 skal også ha omgått egne regler, blant annet reglene som begrenset hvor mye spillerne kunne satse på hvert enkelt spill. Myrer sier til VG at selskapet skal ha opprettet egne spill personlig for Bjarte Baasland for å kunne omgå maksgrensene.

- Jeg er ikke spillegal
Onsdag denne uken avsluttet politiet avhørene av biskopsønnen. Baasland skal ha spilt bort over 80 millioner kroner på nettspill med penger han hadde lånt fra familievenner og bekjente.

Til Nettavisen sier Baaslands forsvarer at Bjarte Baasland ikke ser på seg selv som spillegal.

- Bjarte Baasland kom i en vanskelig økonomisk situasjon da han dro fra Norge i 2005. Han hadde behov for betydelig inntekt for å kunne håndtere gjelden. Han engasjerte seg i internettspill på denne bakgrunn, forklarte hans forsvarer Hege Ersdal onsdag.

- Er det riktig at han ikke ser på seg selv som «spillegal»?

- Han oppfattet spilling som et virkemiddel til å tjene penger til å betjene gjelden, ja, sa hun til Nettavisen torsdag morgen.

Nå er alt tapt, og torsdag forrige uke ble Bjarte Baaslands foreldre, Stavanger-biskop Ernst Baasland og hans kone Bodhild Baasland, slått personlig konkurs i Stavanger skifterett.

Bet365 har ikke villet kommentere saken.

Kommentarer til denne saken