Gå til sidens hovedinnhold

Lommemann-siktets bror avhøres

Broren til den siktede 55-åringen er tidligere polititopp i Hordaland. Han og flere politifolk vil denne uken avhøres for avdekke eventuelle lovbrudd.

(iBergen.no) Denne uken kommer Spesialenheten for politisaker til å avhøre politifolk som tidligere har jobbet med Lommemannen-saken.

Spesialenheten fikk i slutten av forrige uke tilsendt de siste dokumentene i saken. Undersøkelsene gjelder særlig en overgrepssak fra en svømmehall på Sotra, utenfor Bergen, i 1999.

Mannen som nå er siktet for Lommemannen-sakene ble den gang utpekt som overgriper, men det ble aldri tatt ut tiltale mot ham, skriver BA.

- Vi har ikke konkludert med om vi vil åpne en formell etterforskning eller ikke i saken, sier Jan Egil Presthus, sjef for Spesialenheten for politisaker, til avisen.

Spesialenheten vil både se på hvorfor saken ble henlagt, og hvilken rolle den siktedes bror spilte. Broren har tidligere vært en fremtredende politimann i Hordaland.

Broren til den siktede 55-åringen ønsker ikke å si stort til pressen.

- Det er kommet ut at spesialenheten skal etterforske saken, da ligger det i sakens natur at også jeg avhøres, sier broren til iBergen.no.

Sjef for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, har ikke vært tilgjengelig for kommentar når iBergen.no har tatt kontakt.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Hev smaken på grillmaten på 1-2-3