Gå til sidens hovedinnhold

LØNNSOMT: SAS én vei - Norwegian den andre

Ja, du kan ofte spare på å kombinere erkefiendene. Sjekk hvor mye.

Selv om Norwegian er prisledende på en rekke flyruter fra Gardermoen og landsdelene, er selskapet overraskende nok billigst i kombinasjon med SAS i opptil 20 prosent av tilfellene. Det viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks.

Ikke overraskende har Norwegian ofte de laveste prisene, men ikke alltid. Ofte kan det faktisk lønne seg å fly med Norwegian den ene veien og SAS den andre.

Norsk Flyprisindeks sjekker hver fjerde uke prisnivået til ti europeiske og ti oversjøiske destinasjoner fra de fem største lufthavnene i landet, dvs. Gardermoen, Flesland, Værnes, Sola og Langnes. Prisene målt nå gjelder avreiseuke 6 (4-10. februar 2013), og her er en kombinasjon av Norwegian og SAS billigst i 11 av 50 tilfeller, dvs. rundt 20 prosent.

Det er særlig til Amsterdam, København, Paris og Stockholm at det lønner seg å kombinere de to flykonkurrentene.

For eksempel ligger den billigste tur-returbilletten fra Bergen eller Trondheim til Stockholm i uke 6 på 1.255 kroner med Norwegian og 1.347 med SAS. Velger man i stedet å kombinere den billigste utreisebilletten med den billigste hjemreisebilletten, kommer man ned i bare 1.031 kroner for en tur-retur som en kombinasjon av de to flyselskapene. Med andre ord en besparelse på mellom 18 og 23 prosent.

- Mange reisebyråer tilbyr en kombinasjon av to enkeltbilletter fra forskjellige flyselskaper. Disse attraktive kombinasjonene synliggjøres gjennom reisesøkemotorene, som dermed hjelper forbrukerne med å finne den aller rimeligste reisen. Så i disse tilfellene nytter det ikke å sjekke hvert flyselskaps hjemmeside, da de ikke gir noe overblikk over kombinasjonsmulighetene," forklarer Svein Erik Søgård fra Travelmarket.no.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken