Kampen om ligagullet er avgjort i alle de store europeiske fotball-ligaene foran avslutningsrunden. I Spania, England og Tyskland er det til gjengjeld full fyr i nedrykksstriden.

Aller mest dramatisk er situasjonen i den tyske bundesligaen. Der henger nedrykksspøkelset over så mange som en tredel av de 18 klubbene foran lørdagens serieavslutning. Nedrykksstriden er den jevneste på flere tiår.

De seks klubbene som fortsatt kan rykke ned er Hamburg, Stuttgart, Freiburg, Hannover, Paderborn og Hertha Berlin.

Best ser situasjonen ut for Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarsteins Hertha, som med sine 35 poeng har tre poeng ned til Hamburg under streken. Freiburg (Mats Møller Dæhli) og Hannover har begge ett poeng mindre, mens Stuttgart ligger på kvalifiseringsplass med 33.

Hamburg og Paderborn under streken har i øyeblikket 32 og 31 poeng, men kan i teorien berge plassen begge to.

Hamburg kan samtidig stå foran et historisk nedrykk. Klubben er den eneste som har vært i toppserien i samtlige 52 sesonger.

De to siste går rett ned. 16.-laget spiller kvalifisering.

Burnley og QPR er allerede nedrykksklare, mens Hull i øyeblikket ligger under streken. Opp til Newcastle på trygg grunn er det to poeng.

Skulle Steve Bruce lede Hull til seier mot gamleklubben Manchester United, mens Newcastle ikke vinner hjemme mot West Ham, vil lagene bytte plass i tolvte time.

Newcastle har ikke vunnet noen av sine 14 kamper siden John Carver overtok som manager. Søndag må det bli tre poeng dersom laget selv skal avgjøre sin skjebne.

Granada har en vanskelig oppgave mot bronsejagende Atlético Madrid lørdag, men gis en sjanse av mange. Laget, som så nedrykksklare ut for bare noen uker siden, har tre strake seirer siden Jose Sandoval erstattet Abel Resino som trener.

Nestjumbo Almeria skal på sin side ut mot Valencia, som kan ta bronsemedaljene dersom Atlético Madrid taper for Granada.

Lille Eibar, som har bare vunnet én av sine 19 siste kamper, må slå nedrykksklare Cordoba for å tenne håp om fornyet kontrakt i toppserien. Deportivo La Coruna møter på sin side seriemester Barcelona på Camp Nou.

Nedrykksstriden i Spania kan samtidig fortsette ut i neste uke. Almeria står nemlig i fare for å bli trukket poeng som følge av en ulovlig overgang i 2010. En endelig dom fra Idrettens voldgiftsrett etter ventet om kort tid. (©NTB)