Gå til sidens hovedinnhold

Lørdagens Premier League-rykter

Chelsea planlegger å gå bananas i januar.

Chelsea er som kjent utestengt fra det internasjonale overgangsmarkedet fram til januar 2011 på grunn av omstendighetene rundt kjøpet av unggutten Gaël Kakuta fra Lens. Ikke noe stort problem, tenker man på Stamford Bridge, og klubben jobber nå på spreng for å få omgjort denne avgjørelsen i tide til nyttårssalget starter rett over jul. Og da har londonklubben planer om å gå helt bananas. En rekke stjernespillere blir lørdag nevnt som aktuelle for blåtrøyene, og det er tydelig at manager Carlo Ancelotti først og fremst ønsker å styrke den offensive delen av stallen. The Daily Express hevder å sitte på informasjon om at David Villa fra Valencia, Emile Heskey fra Aston Villa, Angel Di Maria fra Benfica og Patrick Vieira fra Inter alle står på blokka til Ancelotti. I tillegg dikter The Sun på at Daniele De Rossi fra Roma, Sergio Agüero fra Atlético Madrid, og Robinho fra Manchester City også skal være brennhete kandidater til en plass i Chelsea-stallen. Det er med andre ord mye som tyder på at den verste finanskrisetiden nå er over for eier Roman Abramovitsj.

Tottenham er litt mer beskjedne i sine transferplaner, og Spurs-manager Harry Redknapp kommer trolig til å satse ungt i januar. Den rutinerte manageren skal i hvert fall ha pekt ut 18 år gamle Gladson Avako som et realistisk mål. Ghaneseren spiller til vanlig på backplass, og det er italienske AC Milan som har spilleren i stallen.

Milan på sin side er også på spillerjakt. Sammen med Arsenal har de satt speidere til å følge ekstra godt med på West Hams Valon Behrami. Den anvendelige sveitseren har slitt mye med skader den siste tiden, men de to storklubbene har likevel ingen betenkeligheter med å klargjøre et bud på spilleren, så fort vinduet åpner igjen.

Arsenal-manager Arsène Wenger har ikke grunn til å angre på så mye han har gjort i londonklubben, men det er én ting som fortsatt plager franskmannen, nemlig salget av Matthew Upson til West Ham. Gunners-bossen innrømmer overfor The Independent at han flere ganger har vurdert å hente midtstopperen tilbake til The Emirates.

Advarsel: Neste rykte kommer til å provosere Liverpool-fansen!

Det er jo ille nok i seg selv at klubbens kaptein, Steven Gerrard, blir linket med en annen klubb, men det som nok vil provosere mest, er at det er The Sun som melder dette. Tabloiden er ikke akkurat populær på Merseyside, og har blitt boikottet av både klubb og supportere i etterkant av Hillsborough-tragedien i 1989. Skulle det fortsatt være noen igjen som leser dette, så hevder avisen at Real Madrid vil gjøre et framstøt mot Liverpool-kapteinen i sommer, og at spanjolene skal være villig til å punge ut rundt 300 millioner for den målfarlige midtbanemannen.

Flere Premier League-klubber skal visstnok følge nøye med på Leeds-spissen Jermaine Beckford, men den gamle storklubben ønsker ikke å slippe måljegeren uten kamp. Klubben skal ha verdsatt Beckford til 30 millioner kroner, og håper dette er nok til å skremme potensielle kjøpere unna, i hvert fall fram til sommeren.

Micah Richards har stagnert. Det mener i hvert fall City-manager Mark Hughes. Waliseren innrømmer at den sterke forsvarsspilleren ikke har utviklet seg slik klubben hadde håpet, og at dette trolig vil påvirke hans sjanser til å kapre en plass i England-troppen som reiser til VM i Sør-Afrika sommeren 2010.

Kilder: The Sun, Daily Mirror, Daily Express, Daily Star, The Independent, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken