Gå til sidens hovedinnhold

Løslatt etter knivstikking

Mannen som er siktet for å ha knivstukket to personer i Sandvika torsdag, er løslatt av politiet.

To menn fra Bærum, begge 23 år gamle, ble skadd da de ble knivstukket utenfor Sandvika storsenter ved 14-tiden torsdag.

Torsdag kveld meldte to etterlyste personer, en mann og en kvinne, seg. Mannen på 25 år er siktet for legemsbeskadigelse med kniv, mens en 30 år gammel kvinne, hans samboer, har status som vitne.

Paret fikk forlate politiet etter at de var avhørt, skriver NTB.

- De har ikke vært pågrepet, og møtte hos politiet etter avtale. Sånn sett er de ikke løslatt, men det er riktig at de fikk lov til å gå, sier politiførstebetjent Stig Oma ved krimavdelingen ved Asker og Bærum politidistrikt til Nettavisen.

Ifølge Oma er det ikke normal prosedyre å la noen gå etter en slik episode.

- Men på grunn av spesielle omstendigheter valgte vi å gjøre det på denne måten. Vi ser ikke at det er noen gjentakelsesfare, sier han.

Forskjellige forklaringer
25-åringen ble ifølge Oma avhørt som siktet torsdag.

- Han har forklart seg i saken, og har en annen versjon enn det en av de fornærmede har. Det er to sider her, vi kan si det, sier politiførstebetjent Oma.

De to som ble knivstukket er to 23 år gamle menn fra Bærum..En av dem fikk en alvorlig skade i kneet og ble lagt inn på sykehuset. Skaden er ikke livstruende. Den andre ble stukket i armen og er lettere skadd. Han ble behandlet på legevakta, opplyste sykehuset til Nettavisen torsdag.

Politiet har avhørt mannen som ble lettere skadd. Den andre vil bli avhørt fredag, dersom tilstanden hans tilsier at det er forsvarlig.

- Ellers så skal vi se igjennom noen videoer, og muligens gjennomføre noen tilleggsavhør. Deretter vil saken sendt videre for eventuell videre påtale, sier han.

Stikkvåpenet var ifølge politiet trolig en foldekniv. Den er ikke funnet.

- Slengbemerkning
Knivstikkingen skal ha skjedd etter noen slengbemerkninger inne på storsenteret.

- De fornærmede og den siktede kjente hverandre ikke fra før, og det skal ha vært en foranledning til episoden med slengbemerkninger avsagt inne i en rulletrapp, sier Oma.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien