Gå til sidens hovedinnhold

«Lotto-taper» får millionerstatning

Nordea-megleren gamblet bort uførepensjonistens penger i aksjemarkedet.

Finansgiganten Nordea skal ha kommet frem til et forlik med den ruinerte uførepensjonisten Jan Otto Flåhammer fra Sør-Trøndelag om en erstatning på én million kroner, skriver VG.

NA24 - din næringslivsavis

Forliket er hemmelig, men det skal dreie seg både om ettergivelse av gjeld og utbetaling av penger.

Vanskelig tid
- Jeg kan ikke si hva jeg har fått, men jeg er glad for at saken endelig er ute av verden. Det har vært noen vanskelige år, sier Flåhammer til VG.

I 1997 og 2000 vant Flåhammer toppgevinsten i Lotto - til sammen 3,9 millioner kroner. I februar 2002 ble han kontaktet av en aksjemegler i Nordea, som tilbød ham å plassere pengene i aksjer.

Katastrofe
I to år investerte Flåhammer alt han eide i aksjemarkedet, etter råd fra Nordea-megleren. Resultatet var katastrofalt, og lottomillionene forsvant. For å kunne fortsette med aksjespekulasjonene, tok Flåhammer opp lån i Nordea med pant i huset sitt.

Flåhammer klaget Nordea inn for Etisk Råd, som ga kritikk både til Nordea og aksjemegler Fredrik Lillemyr for at de ikke stanset handelen på et tidligere tidspunkt. Rådet mente Lillemyr burde visst at Flåhammer var blakk dersom han tapte pengene.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021