Gå til sidens hovedinnhold

Lottomillionær presset Rimi-Hagen

En av dem som forsøkte å presse penger fra Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow, var Lotto-millionær.

Ifølge VG vant 49-åringen 1,5 millioner kroner i Lotto på 80-tallet, men har brukt opp formuen - blant annet på lån som han ikke har fått tilbakebetalt.

Den andre siktede, en 48-åring, er arbeidsufør etter et ransforsøk for fire år siden. Mannen jobbet tidligere som drosjesjåfør.

- Forferdelig lei seg

De to ble begge varetektsfengslet for to uker i Larvik tingrett mandag. Begge har påkjært fengslingen.

– Min klient er forferdelig lei seg og stiller seg uforstående til at han skal sitte to uker i fengsel. Han har påkjært kjennelsen, sier den siktede 49-åringens advokat Erling Foyn til TV 2 Nettavisen.

Advokaten til den siktede 48-åringen, Søren Ø. Hellenes, er svært sparsom med opplysninger om sin klient som «ønsker minst mulig presse på saken».

Hans klient har gitt overfor politiet vedgått at han har sendt brev til Treschow og Hagen, men advokat Hellenes vil ikke si hvor mange brev det dreier seg om, eller når det siste ble sendt.

– Lo godt

Tidligere Farris-direktør Jens Hole mottok også brev fra de to utpressingssiktede.

– Jeg lo godt da jeg leste brevet. Det var så dumt, så altfor dumt og til de grader barnslig formulert, sier Jens Hole til TV 2 Nettavisen.

– Jeg hadde tenkt å gå til avisen med det, jeg, men så snakket jeg med min dyktige advokat, som rådet meg til å gå til politiet med det, og nå er jeg glad for at jeg gjorde det, sier Hole.

Foruten Mille-Marie Treschow, Stein Erik Rimi-Hagen og Jens Hole, ble også skal Treschows mor utsatt for utpressingsforsøk.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen