Gå til sidens hovedinnhold

Lover 50 mrd. i skattelette

Fremskrittspartiets Gjermund Hagesæter lover 50 milliarder kroner i skattelettelser i neste stortingsperiode.

Gardermoen (ANB): – 50 milliarder kroner i lavere skatter og avgifter bør være en realistisk mål for hva en ren Frp-regjering kan få til på fire år, sier stortingsrepresentant Gjerdmund Hagesæter (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Som avgiftspolitisk talsmann i Frp har Hagesæter gjort seg klare tanker om hva partiet bør prioritere i regjering.

– De siste årene har vi foreslått å senke skatter og avgifter med mellom 25 og 30 milliarder kroner i våre alternative statsbudsjetter. På den bakgrunn bør det være realistisk å kutte rundt 50 milliarder kroner hvis vi får sitte i fire år. Dette er min personlige mening. Stortingsgruppa har ikke bestemt noen tallfesting av skatteløftene våre, sier Hagesæter.

Siv er taus
Frp-leder Siv Jensen vil ikke begi seg inn på å tallfeste partiets skatteløfter.

– Det er det helt umulig å svare på. Vi tilpasser våre skatte- og avgiftslettelser ut fra hvordan den økonomiske situasjonen til enhver tid er, sier Jensen.

Men Gjermund Hagesæter er altså klar i sin tale. Han mye verdiskapning vil forsvinne ut av Norge dersom skatter og avgifter ikke blir betydelig senket.

Flatere skatt
– Det viktigste må være å redusere inntektsskatten for vanlige inntekter betydelig. Videre mener jeg vi må kutte kraftig i formuesskatten, og så har det alltid vært viktig for Frp å redusere de bilrelaterte avgiftene, sier Hagesæter.

I forslaget til nytt handlingsprogram for Frp loves det at partiet skal arbeide for å fjerne både formuesskatten og arveavgiften. Frp vil videre innføre et flatere personskattesystem med store bunnfradrag. Partiet vil derfor gradvis redusere progresjonen i inntektsskatten. (ANB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken