Gå til sidens hovedinnhold

Lover bedring etter togkaos

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete har fått nok av togkaoset i Oslo og vil ha fart på vedlikeholdet.

REGJERINGSKVARTALET (Nettavisen): Flere store trafikkavbrudd etter nyttår har skapt store problemer for togpassasjerer i Oslo-området, og onsdag var tålmodigheten også slutt for samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Prosjektgruppe
Under et hastemøte med NSB og Jernbaneverket onsdag, gikk partene inn for å framskynde utbedringstiltak langs skinnene i hovedstadsområdet.

- Vi skal danne en prosjektgruppe med ulike aktører til å se på muligheten for å framskynde ulike tiltak i Oslo-området. Vi vil samordne og skape fullt trykk på dette arbeidet, sa Navarsete etter møtet.

Det er særlig Oslo-tunnelen mellom Oslo S og Skøyen som har skapt problemer. Nå skal det jobbes for å få en fullstendig overhaling av tunnelen, og målet er å få bukt med de største problemene innen 2009.

- Kundene våre kan ikke leve med dette, og vi må få bort de store avbruddene, sa NSB-direktør Einar Enger.

Lite konkret
Direktør i Jernbaneverket, Steinar Killi, var fornøyd, selv om det ikke kom fram hva prosjektgruppa konkret skal gjøre.

- Men det vi kom fram til er viktig nok. Et slikt samarbeid er veldig bra, sier Killi til Nettavisen.

Refusjon
Samferdselsdepartementet ønsker også at NSB i større grad skal refundere utgiftene til misfornøyde passasjerer. NSB og Jernbaneverket krangler imidlertid om en ordning for utgiftsrefusjoner. Dette var imidlertid ikke et tema på møtet onsdag.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord