Gå til sidens hovedinnhold

- Lover ikke bra for landslaget

Rune Almenning Jarstein rotet det til igjen, men en 18-åring reddet Viking.

VIKING - HØNEFOSS 2-1 :

Kjell Jonevret jaktet sin første seier som Viking-trener da overrakselseslaget Hønefoss gjestet Viking Stadion søndag kveld.

Da Hønefoss sist var i Tippeligaen i 2010, vant Viking tilsvarende oppgjør 4-0. To av målene kom ved Viking-spiss Patrik Ingelsten. Oppgjøret på Hønefoss vant også Viking 1-0 etter scoring av Ingelsten.

Og Viking har savnet en storscorer. Før søndagens kamp var nemlig lagets toppscorer André Danielsen med tre mål.

Zzz
Men målene skulle la vente på seg denne gangen, også. Første omgang var en eneste lang stillingskrig, uten de helt store sjansene. Nærmest kom Hønefoss og Riku Riski, men Rune Almenning Jarstein avverget forsøkene. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

For å illustrere akkurat hvor søvndyssende første omgang hadde vært, legger vi ved twittermeldingen fotballekspert Lars Tjærnås kom med i pausen:

HTML EMBED

Andre omgang startet så meget, meget bedre. Kun tre minutter ut i omgangen kom nemlig kampens første scoring, da Trond Olsen pirket ballen i mål fra kort hold. King Osei Gyan skjøt først rett på Steve Clarke i Hønefoss-målet, men keeperen slapp ballen rett ut i beina på Olsen, og dermed tok Viking ledelsen.

Jarstein-blemme
Viking hadde grei kontroll på oppgjøret, frem til det sto igjen syv minutter av oppgjøret. En Hønefoss-corner så ufarlig ut, men dommeren dømte straffe. Ingen skjønte noenting før reprisene dukket opp, og de viste at Rune Almenning Jarstein regelrett rev en Hønefoss-spiller over ende. Korrekt straffe til Hønefoss, og unødvendig av landslagskeeper Jarstein.

- Han har igjen hatt en veldig rufsete kamp. Dette lover ikke bra for landslaget, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad da straffesparket var et faktum.

- Det har vært for mange av de der. Espen Bugge Pettersen begynner å nærme seg (keeperplassen på landslaget), fulgte Mini Jacobsen opp med fra studio.

Men Jarstein fikk en liten hevn, for landslagsmålvakten reddet straffesparket fra Riku Riski. Dessverre for Viking gikk returen rett tilbake på Riski, som enkelt satte ballen i mål. Dermed sto det 1-1 i Stavanger.

Reddende 18-åring
Viking hadde kastet på Veton Berisha i andre omgang, og det skulle vise seg å bli det reddende trekket søndag kveld. To minutter på overtid kom 18-åringen seg løs og banket ballen i mål fra skrått hold.

Kampen endte dermed 2-1, og Kjell Jonevret fikk sin første seier som Viking-trener.

- Det var veldig kjekt å bli matchvinner. Det var viktig for oss med tre poeng, sa Veton Berisha til TV 2 etter kampen.

- Måten vi står frem på etter at vi får en i trynet synes jeg er bra. Det er viktig at vi klarer å presse på for en ny scoring. Det er deilig at vi får betalt for det i dag, sa målscorer Trond Olsen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken