Gå til sidens hovedinnhold

Lover norske PL-kommentatorer under OL

Men A-laget av TV 2s fotballkommentatorer sendes til Sotsji under OL.

Seerne slipper likevel å måtte nøye seg med engelske stemmer fra Premier League.

Det lover sportsredaktør Vegard Jansen Hagen. Han står foran TV 2s mest krevende sportssatsing gjennom tidene.

- Det blir ikke engelske kommentatorer. Vi opprettholder nivået med norsk kommentering. Premier League-seerne skal ikke være skadelidende på grunn av vår omfattende OL-satsing, sier Hagen til NTB.

Marti blir hovedkommentator
I tre kanaler skal TV 2 sende vinterlekene fra Sotsji. Det er første gang kanalen har eneretten på OL. I tillegg spilles det en rekke storkamper på balløya.

- Vi skjermer enkelte medarbeidere fra OL, slik at de kan jobbe utelukkende med Premier League, som er den viktigste løpende rettigheten vi har. Fotballfamilien vil ikke godta noen sekundavare, og den bekymringen skal de også få slippe, sier Hagen.

Morten Langli (ishockey), Øyvind Alsaker (alpint), Kasper Wikestad (snowboard/fristil), Jørgen Klem (curling), Asbjørn Myhre (skøyter) og Jørn Sundby (hopp/kombinert) får alle tunge oppdrag under Sotsji-OL.

- Frode Marti blir hovedkommentator når Alsaker og Langli er i Sotsji. I tillegg får Magnus Sveen, Andreas Runesson og Kim Robin Haugen flere oppdrag, forklarer Hagen.

Vil ha mer vinteridrett
Han lover også full studiosatsing som vanlig.

- Alle tilgjengelige ressurser er i sving i februar. Jeg tør ikke tallfeste hvor mange som er på jobb, men bare i Sotsji er vi 140 mann. Ingen får ta ut avspasering neste måned, og så får vi vel nesten håpe at arbeidsmiljøtilsynet ikke dukker opp, humrer Hagen.

- Under åpningshelgen i OL spilles storkampen mellom Manchester City og Chelsea. Da kommer tidligere landslagsspiller Darren Anderton på besøk, sier Hagen.

Tidligere har OL vært svært knyttet til NRK. TV 2 har tidligere prøvd seg med alpint og skøyter, men uten å klare å vippe kringkastingen av vintertronen. Trolig kaster kanalen seg inn for fullt når rettigheter for verdenscup hopp, langrenn og alpint snart kommer for salg.

Til sommeren skal TV 2 samarbeide med NRK om fotball-VM. Kanskje det er også malen for fremtidige vinterrettigheter i Norge. Samtidig lurer aktører som TVNorge (Discovery) og Viasat (MTG) i bakgrunnen. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken