Gå til sidens hovedinnhold

Lovløsheten råder i New Orleans

Samtidig som New Orleans forsøker å hente seg inn etter orkanen Katarinas ødeleggelser, eksploderer byen i en orgie av vold og lovløshet.

Plyndringer, bilkapringer, voldtekter, ran og skuddvekslinger ryster nå den orkanrammede byen.

- Vi har mistet kontrollen. Vi har vært nødt til å sette inn de knappe politiressursene på å stanse volden i stedet for å redde liv, sier lokalpolitikeren Jackie Clarkson, ifølge Aftonbladet.

New Orleans våpenforretninger ble tidlig offer for ransmenn, noe som gjør at det nå vrimler av bevæpnede mennesker i gatene, mange av dem hjemløse.

En politimann som prøvde å gripe inn og stanse plyndringen, havnet i en skuddveksling, og ble skutt i hodet. Legene regner imidlertid med at mannen kommer til å overleve.

30 bygninger kollapset
Også redningsarbeiderne har blitt plyndret, blant annet ble en lastebil med mat på vei til politifolk på jobb stormet av banditter og ranet.

Selv om militære forsterkninger er underveis, kan det ta lang tid før situasjonen er under kontroll. Store deler av byen er fortsatt uten strøm. Det er matmangel, og et 30-talls bygninger har kollapset.

Aller verst skal det imidlertid være inne i idrettsarenaen Superdome, hvor mellom 12.000 og 15.000 mennesker var samlet for å søke dekning mens orkanen herjet som verst.

- Superdome et stinkende helvete
- Et stinkende, varmt helvete, verre enn fengsel, med skuddløsning, voldtekter, oversvømte toaletter og flytende ekskrementer, forteller journalister på stedet. Det som var tenkt som et trygt tilfluktssted ble i stedet en isolert øy der vannet steg, og deler av det enorme taket blåste bort.

Onsdag ble tusenvis av mennesker, mange av dem svært fattige, flyttet fra Superdome til Astrodome i Houston, Texas.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken