Gå til sidens hovedinnhold

Løy om dødstidspunkt

Lydopptak som ble gjort de siste timene pleiepasienten Kristine Nielsen levde, viser at de to pleierne løy om dødstidspunktet.

Det var etter lengre tid med mistanker om dårlig stell at datteren Karin Nielsen i et siste forsøk på å få flyttet moren bestemte seg for å avlytte rommet hennes ved sykehjemmet.

- Magefølelsen min sa at moren min ikke hadde det bra, lite visste jeg at lydbåndet skulle inneholde mammas siste timer, forteller datteren.

Sterk kost
Datteren har sittet inne med lydopptaket i fire og en halv måned, men ventet på obduksjonsrapporten og uttalelse fra fylkeslegen.

På det rundt seks timer lange opptaket kan man høre en av pleierne snakke nedsettende til moren og at moren blir matet påtross av at hun tydelig kjemper med maten. Man kan også høre at pleierne avtaler å lyve om dødstidspunktet, viser utskriften av opptaket publisert av Bladet Tromsø.

Rundt klokken 20.20 høres stemmer fra gangen. Den ene pleieren går inn på rommet, lukker døren etter seg og begynner å romstere, uten å snakke. Tre ganger heises Kristines seng. Fire minutter senere forlater sykepleieren rommet.

- Hun sover
Like etterpå kommer begge pleierne inn sammen.

– Hun sover, sier den ene. - Skal vi ikke slå på lyset, sier den andre, og like etterpå: - Hun er vel faktisk død.

De to pleierne blir enige om ikke å varsle familien om at Kristine Nielsen er død.

- Det vi kan gjøre er å si at de må komme fordi hun er dårlig, sier den ene.

- Ja, det kan vi gjøre. Ringe og si at de må komme med en gang fordi hun er dårlig. Det var ikke dumt, sier den andre, som forlater rommet for å ringe datteren.

Denne oppringingen til Karin Nielsens mobiltelefon kom klokken 20.31. Da hadde pleierne for flere minutter siden konstatert at Kristine var død.

– Lydopptaket var et sjokk, sier Karin Nielsen.

- Jeg setter min lit til obduksjonsrapporten og fylkeslegen, og håper at de riktige tingene vil skje, fortsetter hun.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken