Gå til sidens hovedinnhold

LSK-Bjarmann med frekk melding til Vålerenga

Optimismen er tilbake i Lillestrøm-garderoben.

LILLESTRØM– AALESUND 3-1:

ÅRÅSEN STADION: (Nettavisen): Lillestrøm tok sin andre strake hjemmeseier i Tippeligaen da de slo Aalesund søndag.

I sentrum av begivenhetene stod Lillestrøms unggutter, som sørget for at Aalesund fortsatt aldri har vunnet på Åråsen.

- Bare fem poeng opp
Lillestrøm ligger nå på en niendeplass med syv runder igjen å spille og har en luke på elleve poeng ned til kvalikplass, samtidig som at medaljekampen er utenfor rekkevidde.

Kampen mellom byrival Vålerenga og motstander Viking stod på i bakgrunnen i Lillestrøm-garderoben og det ble jublet da Viking tok ledelsen. Sportslig leder i Lillestrøm, Torgeir Bjarmann, snudde seg til Nettavisens utsendte og utbrøt:

- Nå skal vi ta igjen Vålerenga. Det får bli målet vårt denne sesongen. Nå er det sannsynligvis bare fem poeng opp, og det skal vi ta, sier han til Nettavisen.

- Press på meg
Lillestrøm-trener Runar Kristinsson lo godt da han hørte det nye målet til sin sportslige leder.

Han er klar på at Lillestrøm fortsatt har mye å spille for uten at han vil kaste seg på noen spesifikk jakt på byrivalen.

- Nå setter han press på meg. Vi er alle Lillestrøm-fans, så vi ønsker selvfølgelig å ta igjen et par lag som ligger foran oss, men jeg tenker mer på å prestere bra i neste kamp. Jobber vi som vi gjør i dag, så kan vi vinne flere kamper, sier Runar Kristinsson til Nettavisen etter kampen.

- Unggutta blomstrer
Kristinsson var godt fornøyd med hvordan laget hans framstod i seieren mot Aalesund. Han fremhevet blant annet hvordan de yngre spillerne stod fram og blomstret.

- Vi spilte en veldig god hjemmekamp, båret fram av en skikkelig sterk laginnsats. Samtidig så er det morsomt at flere av unggutta; «Moa» (Mohamed Ofkir red. anm), Jørgen Kolstad og Fred Friday blomstret og gjorde en kjempegod kamp, sier Kristinsson til Nettavisen etter kampen.

- Friday er råsterk
I kampen mot Aalesund spilte Lillestrøm mye opp på en feilvendt Fred Friday som fikk vendt om og spilt opp lagkameratene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kristinsson var klar på at dette er en styrke i laget som de ønsket å utnytte best mulig.

- Vi vet jo at Fred Friday er råsterk og hurtig, og han fikk vist det da han scoret. Vi må bli enda flinkere til å bruke styrkene hans. Han er bare 20 år og trenger hjelp slik at han kan være så god som vi vet han er, sier Kristinsson til Nettavisen etter kampen.

- Gøy å score
En av ungguttene trener Kristinsson fremhevet var høyrekant Jørgen Kolstad (20).

Han har gjort sine saker bra siden han signerte proffkontrakt før sesongen. Mot Aalesund noterte han seg for årets tredje scoring og var godt fornøyd med innsatsen.

- Vi gjør en bra kamp, selv om vi sliter litt i starten. Etter hvert føler jeg at vi har veldig god kontroll. Det var gøy å score og jeg synes det har fungert veldig bra i år. Jeg signerte en ny kontrakt i sommer, det er veldig fint å fortsette i Lillestrøm, sier Jørgen Kolstad til Nettavisen etter kampen.

- Koker litt innvendig
Resultatmessig ble det et lite hyggelig gjensyn med Kanarifuglene for Aalesund-spiller Bjørn Helge Riise.

Han var tilbake på Åråsen for første gang siden han kom fra Romeriks-klubben i sommer og syntes det var spesielt å spille mot gamle lagkamerater.

- Det koker litt innvendig, men det var fint å se igjen disse gutta. Det var veldig spesielt å gå ut på Åråsen med en annen drakt og sitte i den andre garderoben. Jeg har hatt mange fine år med supporterne, spillerne og de ansatte i denne klubben, sier Riise til Nettavisen etter kampen.

- Får rom til å kose seg
Riise mente Aalesund ga unggutta til Lillestrøm for mye rom og plass til å drible seg rundt på kantene og syntes de burde ligget tettere i lagdelene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg synes vi lå greit, til tider, men vi lot Fred (Friday red. anm) få lov til å ta ned ballen og vende opp for mye og da satt vi oss selv i trøbbel. Vi slapp han og Knudtzon litt for mye til, i tillegg til at vi fikk to tidlige mål i mot, da er det tøft på bortebane, sier Riise til Nettavisen etter kampen.

-Hva burde dere gjort annerledes?

- Vi burde ligget mer kompakt og kriget mer aggressivt, i tillegg til å ha tettere avstander til hverandre. Når vi hadde så store avstander i laget, fikk de unge teknikerne deres slippe til med dribleseriene sine. Hadde vi ligget tettere med laget hadde de ikke fått rom til å kose seg på sidene, sier Riise til Nettavisen.

- Er det en viss storebror som kan komme inn og hjelpe dere i neste sesong?

- Har ikke peiling. Vi får se hva som skjer når John Arne (Riise red. anm) kommer fra India i desember, sier Riise til Nettavisen..

Lillestrøm vant fortjent
Elleve minutter var spilt da Marius Lundemo sendte Lillestrøm i føringen. En godt slått corner førte til klabb og babb i feltet, etter en redning på målstreken banket Lundemo ballen i nettaket.

Hjemmelaget hadde ballen mest i første omgang og økte sin ledelse fortjent til 2-0 rett før pause, ved 20 år gamle Jørgen Kolstad. Kun to minutter var spilt av andre omgang da Lillestrøms Fred Friday økte ledelsen til 3-0. Aalesund var nære en redusering da innbytter Carl Björck headet i tverrligger etter 57 minutter.

Bortelaget hadde ellers lite å by på fremover og var sårbare for Lillestrøms raske kontringer i regi av Fred Friday og Mohamed Ofkir. Både Malaury Martin og Friday hadde flere store muligheter til å øke ledelsen. To minutter før slutt reduserte Aalesunds Leke James på straffespark

5353 tilskuere fikk se et angrepsvillig hjemmelag som var best i det meste og vant fortjent på Åråsen.

Se Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=qhmjEFsGvNkIFeKr0HeG4UYa7jiEcZ5z5sgKDTOEONDWAVeNI_GNrdJhXJo6g9IwSfg_bjVb01SYaJBsRpkttnYPrRQy88to&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken