Lillestrøm SK - Vålerenga IF 0-4

LILLESTRØM (Nettavisen): Lillestrøm gikk på et klart tap i tirsdagens kamp mot Vålerenga. Kampen i LSK-hallen endte til slutt hele 4-0 til bortelaget.

Tynn LSK-stall
Lillestrøm-trener Magnus Haglund mener laget hadde for mange juniorspillere i aksjon tirsdag.

- Vi har alt for mange ute i dag. Vi har sju viktige spillere utilgjengelig. Det blir for mange juniorspillere for å kunne legge skikkelig press på dem. Vi spiller en ok første omgang, men det ble for tøft i lengden, sier han til Nettavisen.

Treneren innrømmer nå at situasjonen rundt bredden i troppen ikke er optimal.

- Nå er situasjonen alvorlig. Det så vi av kampen i dag, sier svensken, men legger til at flere av spillerne ute vil rekke seriestarten.

Vålerengas trener Kjetil Rekdal innser at LSK manglet noen sentrale spillere i dag, og han legger ikke for mye i tirsdagens resultat.

- Lillestrøm manglet en del folk. Det var synlig. Vi er fornøyde med gjennomkjøringen og fikk en god uttelling på det vi har jobbet med. Vi vinner ikke 4-0 ofte, så det er vi godt fornøyde med, men det blir nok jevnere neste gang, sier Rekdal.

Lillestrøm hadde bare tre spillere på benken denne kampen. Da Ringstad ble skadet elleve minutter før slutt, hadde Lillestrøm allerede brukt opp sine bytter.

- Vi har ingen bytter Stian! ropte Haglund fra benken.

Lillestrøms keeper Kenneth Udjus måtte plukke fire baller ut av nettet tirsdag. Sørlendingen var tydelig skuffet etter kampen.

- Dette var fryktelig kjedelig, det sier seg selv. Vi fikk en skade og måtte avslutte med ti mann, og det var veldig frustrerende. Vi må bare se på det som trening. Mange unge spillere får nyttig erfaring i dag, sier LSKs sisteskanse.

Tirsdagens kamp ble spilt uten tilskuere. Udjus ler når han får spørsmål om det kanskje var like greit.

- Ja, enkelt og greit, sier han.

Optimisme
Haglund mener det er grunn til optimisme for LSK inn mot seriestarten, på tross av stortapet i dag.

- Det vil bli bedre når flere av våre gode spillere kommer tilbake. Vi har hatt gode resultater i vinter. Vi har slått 2. plassen i Norge, 2. plassen i Sverige og 2. plassen i Romania. Innimellom kommer slike kamper som i dag. Jeg er ikke bekymret, sier Lillestrøms hovedtrener.

Også Kjetil Rekdal og Vålerenga ser positivt på sin sesongstart.

- 100 prosent trygg er man aldri i fotball, men vi er klart bedre enn vi var i januar, det ser man. Vi har en tynn stall vi også, så det kan hende det skjer noe inn mot seriestarten, sier Rekdal til Nettavisen.

På tross av optimismen er det ifølge Rekdal fortsatt mye å jobbe med for Vålerenga.

- Vi er gode på vårt beste, men bunn-nivået vårt er for lavt. Når vi får ting til å flyte er vi gode, men vi er ikke gode lenge nok. Det er jevne og tette kamper i Tippeligaen, og da nytter det ikke med dårlige perioder, sier Rekdal.

Skade på Ringstad
På stillingen 3-0 til bortelaget holdt Lillestrøms unge forsvarspiller Marcus Kveen i Vålerengas Ghayas Zahid litt for lenge. Dermed ble det straffe til Vålerenga. Udjus reddet straffen fra Bojan Zajic, men i et desperat forsøk på å klarere kolliderte Stian Ringstad med keeperen og satt ballen i eget mål.

Ringstad ble liggende og måtte ut. Det var en skuffet Ringstad som møtte Nettavisen etter kampen.

- Jeg er usikker på hvordan det går nå. Jeg slo meg på det samme stedet som jeg brakk beinet for en stund siden. Vi får se hva som skjer fremover, sier Ringstad.

Lillestrøm er tynt besatt på venstrebackposisjonen, men Magnus Haglund forsikrer om at spillere kan gå inn og gjøre det godt hvis Ringstads skade blir langvarig.

- Vi vet ikke hva som skjer med Ringstad nå. Han kan være ute noen dager, eller lengre. Isak (Scheel, red.anm) gjorde en god jobb mot Häcken i den posisjonen. Han kan bekle den rollen, forsikrer Haglund.

Det er skadde Ringstad enig i.

- Isak kan spille på begge sider. I tillegg kan Marius Høibråten gjøre en god jobb der. Vi har folk som kan gå inn, men vi er tynt besatt generelt. Mye folk ute med skader og andre ting. Vi vil ha flere tilgjengelige til seriestarten, sier Stian Ringstad til Nettavisen.

P.S: Tirsdag røpet Kjetil Rekdal overfor Aftenposten at klubben er enig med en spiller om en overgang til Oslo-klubben. Det gjenstår bare å bli enige med den andre klubben. Rekdal holdt kortene tett til brystet da Nettavisen snakket med han etter kampen.

- Vi har gitt et signal om at noe er på gang, men mer vil jeg ikke si. Vi håper det løser seg, men det er ikke alltid like lett når man skal over landegrensen, sier Kjetil Rekdal.