SARPSBORG (Nettavisen): Fofana har denne sesongen vært blant Tippeligaens beste spillere.

Ivorianerens dribleferdigheter har man ikke sett maken til i Tippeligaen siden Alanzinhos dager, og denne sesongen har LSK-spilleren endelig blitt stabil i prestasjonene.

Det kan likevel være dårlig nytt for romeriksklubben.

Siste kontraktsår

Ballartisten fra Elfenbenskysten er nemlig inne i sitt siste kontraktsår med LSK, og foreløpig ønsker han ikke å undertegne ny avtale.

Nå har gribbene begynt å sverme over Åråsen.

LSK-trener Runar Kristinsson frykter at dette blir siste år han har Fofana i stallen sin.

- Vi må bare vente og se hva som skjer. Han ønsker seg til utlandet, det vet vi, men det må være reell interesse. Jeg synes han bør utvikle seg litt til her. Vårt ønske er at han blir, men spillerne har også sterke stemmer, sier Kristinsson til Nettavisen.

Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann var lørdag i Sarpsborg og så Fofana spille ball i hatt med enda et lag i Tippeligaen denne sesongen.

Han røper at vingen foreløpig er lunken til idéen om å forlenge med gultrøyene.

- Fofana ønsker å vente med å skrive under på ny kontrakt, forteller Bjarmann til Nettavisen.

- Må by bra

Den gamle stopperkjempen bekrefter at det er interesse for publikumsyndlingen.

- Det er mange som har sett ham og følger utviklingen hans. Han blir mer og mer stabil, og er snart en 90-minuttersspiller. Vi får se hva som skjer til sommeren. Hvis det ikke skulle skje noe, kommer vi til å prøve å fornye kontrakten hans, det har vi allerede prøvd flere ganger. Nå skal vi vente og se hva som skjer, og de som eventuelt ønsker ham til sommeren skal by ganske bra, sier Bjarmann til Nettavisen.

- Selv om han da bare har et halvt år igjen av kontrakten?

- Ja. Men vi har et håp om å forlenge kontrakten med ham, og vi er i dialog. Men nå er det fokus på fotballen, sier Bjarmann.

- Har du et reelt håp om å få ham til å forlenge?

- Ja, det er et håp hvis ikke det kommer et bud som gjør at klubben ønsker å selge. Moryke vet at vi ønsker å forlenge kontrakten hans litt, og på den måten kjøpe oss litt tid, for han er i stadig utvikling. Men det er fotballmarkedet som bestemmer, innrømmer Bjarmann.

- Vi har hatt ham i tre år, og vi henter stort sett én ung afrikaner hvert år, og vet at det tar ett til to år før de presterer. Det er sånn vi jobber. Hvis Fofana skulle gå, finner vi en ny, legger sportsdirektøren til.

Beste kantspiller i ligaen

Han er uansett ikke i tvil om at Lillestrøm sitter på en diamant.

- Alle skryter av at de har de beste spillerne i Tippeligaen, men vi har i hvert fall den beste kantspilleren, sier Bjarmann.

Lagkamerat Erling Knudtzon har funnet tonen med Fofana på banen. Nå ber han 23-åringen forlenge med LSK.

- Fofana bør bare forsette å spille, så blir han hentet enten han skriver under på en kontrakt eller ikke, sier Knudtzon til Nettavisen.

- Helt latterlig

Han ser Fofanas kvaliteter hver dag på treningsfeltet. Han roser lagkameraten, og særlig evnen til å drible av motspillere imponerer LSK-spissen.

- Det er helt latterlig, han gjør det på trening hele tiden. Selv om vi vet hva han skal gjøre, har vi ikke sjanse til å henge med uansett. Han har noe ingen andre har i denne ligaen, sier Knudtzon til Nettavisen.

Han mener ivorianeren har egenskaper som skiller seg kraftig ut fra andre spillere i norsk toppfotball.

- Han er unik i tippeligasammenheng. Han er viktig for oss, for han kan skape noe på egenhånd når som helst. Det er alltid trygt å gi ham ballen, for vi vet han klarer å holde på den, roser Knudtzon.

Nå gjenstår det å se hvor lenge han kan nyte Fofanas ablegøyer på LSK-treningene.

Fofana snakker dårlig engelsk og avslo derfor Nettavisens intervjuforespørsel om denne saken.